Hilversum,
28
november
2023
|
09:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe MAX-podcast: Gek van the Beatles

Gepensioneerde Dave wordt gevolgd tijdens Beatles-masterstudie in Liverpool

We hebben er bijna allemaal wel één: een jeugddroom die je nooit na hebt kunnen jagen. En bij verreweg de meesten van ons blijft het bij een droom. De nieuwe MAX-podcast Gek van de Beatles, waarvan hier de promo te zien is, vertelt het verhaal van de 72-jarige Dave uit Numansdorp. Hij besluit dat zijn grootste, onvervulde wens in vervulling moet gaan: een masterstudie in de door hem zo geliefde Beatles, aan de prestigieuze Universiteit van Liverpool. Vanaf vandaag is Dave’s studieavontuur te horen in de podcast Gek van de Beatles van Omroep MAX en NPO Radio 5.  

Na een zware selectieprocedure werd Dave vorig jaar toegelaten tot één van de meest tot de verbeelding sprekende masterstudies van de wereld: The Beatles Music Industry and Heritage aan de Universiteit van Liverpool. De studie werd samengesteld door sir Paul McCartney himself en slechts een handjevol studenten wordt jaarlijks toegelaten tot de toonaangevende muziekopleiding. Wie slaagt, mag zich officieel Beatles-kenner noemen. Voor Dave betekent het wanneer hij slaagt, hij de enige officiële Beatles-kenner van Nederland is. 

Aflevering 1: Hello Goodbye
Dave organiseert een afscheidsfeest voor zijn vrienden. Ze ‘drinken hem uit’ in zijn favoriete havencafé in Rotterdam. Onverwachts lijkt het erop dat Dave's wilde plan - op zijn 72e weer het studentenleven in – toch echt werkelijkheid gaat worden. Aan dat idee moeten zijn beste vrienden nog even wennen, want zij dachten dat het niet zo’n vaart zou lopen. Dave heeft wel vaker wilde plannen en voor de masterstudie die hij wil gaan doen, wordt slechts een handvol studenten ingeloot. Is Dave echt één van de gelukkigen?

 Aflevering 2: Ticket to ride
Dave en zijn vrouw Ine vertrekken in een afgeladen auto richting Calais in Frankrijk. Daar pakken ze de boot naar Dover, in Engeland. Ine gaat mee om Dave's studentenkamer in te richten, maar vertrekt daarna weer naar Numansdorp. Alles lijkt volgens plan te gaan. Dave is deze keer niks vergeten: zijn favoriete Gin is ingepakt en ze komen op tijd aan bij de haven. Maar dan zorgt Dave's enthousiasme voor grote problemen. Wanneer de Engelse douanier aan Dave en Ine vraagt wat ze in Engeland gaan doen en de 72-jarige Dave zegt dat hij gaat studeren aan de Universiteit van Liverpool, slaat de sfeer om. De douanier denkt dat hij in de maling genomen wordt door Dave en weigert Ine en Dave toegang tot de boot.

Samen met Dave dompelt de luisteraar van Gek van de Beatles zich onder in de Beatles. Met nostalgische fragmenten, veel fijne muziek en trivia. Dave’s verhaal wordt verteld door mede-Rotterdammer Martin van Waardenberg.

Informatie over de resterende afleveringen van Gek van de Beatles verschijnt binnenkort op onze perssite.

Gek van de Beatles, van Omroep MAX en As we Speak Podcasts, is te beluisteren via de gratis MAX NPO Luister-app. Ga voor meer informatie en uitleg over podcasts naar MAX Vandaag.

Gek van de Beatles (6 afleveringen)
Nu te beluisteren op NPO Luister of via NPORadio5.nl
Elke week twee nieuwe afleveringen