Hilversum,
03
juli
2017
|
09:32
Europe/Amsterdam

Nieuwe MAX-dramaserie: Het geheime dagboek van Hendrik Groen

Vanaf maandag 23 oktober

Vanaf maandag 23 oktober om 22.15 uur op NPO 1 zendt MAX een nieuwe dramaserie uit! De twaalfdelige serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen is gebaseerd op het succesvolle boek Pogingen iets van het leven te maken, het geheime dagboek van Hendrik Groen.

Over de serie
In een dagboek beschrijft Hendrik Groen zijn leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Hij mag dan wel oud zijn, hij is nog lang niet dood. Samen met enkele andere bewoners van het verzorgingstehuis richt hij de rebellenclub Omanido op: oud maar niet dood. Want, waarom zou het leven alleen nog moeten bestaan uit koffie drinken achter de geraniums en wachten op het einde?

Het scenario van Het geheime dagboek van Hendrik Groen is geschreven door Martin van Waardenberg. De regie is in handen van Tim Oliehoek.

Cast
O.a. Kees Hulst (Hendrik Groen), AndrĂ© van Duin (Evert), Olga Zuiderhoek (Eefje), Coby Timp (Grietje), Dries Smits (Edward), Rob van Meeberg (Graeme), Frits Lambrechts (meneer Hoogdalen), Ad van Kempen (Antoine), Rick Nicolet (Ria), Nhung Dam (Anja Appelboom), Anne Lamsvelt (Coby de Roos), Rosa Reuten (Directrice Stelwagen), Annemarie PrinsNienke Sikkema (zusters Slothouwers) en Tina de Bruin (Tine).

Het geheime dagboek van Hendrik Groen is een coproductie van BlazHoffski en Omroep MAX.

MAX: Het geheime dagboek van Hendrik Groen
Vanaf maandag 23 oktober (12 afleveringen)
Om 22.15 uur op NPO 1
#hendrikgroen