Hilversum,
06
augustus
2021
|
11:20
Europe/Amsterdam

Nieuwe Gezichten: Carrie ontmoet Ernst Kuipers en Anne Wensing

In het programma Nieuwe Gezichten gaat Carrie ten Napel langs bij de artsen, virologen en microbiologen die we als gevolg van de coronacrisis hebben leren kennen. Wie zijn deze personen en wat was de invloed van de crisis en plotselinge bekendheid op hún leven? Carrie probeert erachter te komen in persoonlijke gesprekken. In de eerste aflevering, zondag 15 augustus om 22.15 uur op NPO 1, gaat Carrie langs bij Ernst Kuipers en Anne Wensing.

Als zoon van een plattelandsdokter krijgt Ernst Kuipers het met de paplepel ingegoten: zorgen voor je medemens. Hij ontwikkelt zich als maag-darm-leverarts en staat aan de wieg van het bevolkingsonderzoek naar darmkanker. Hij wordt bestuursvoorzitter van het Erasmus MC. En als de coronacrisis uitbreekt, krijgt hij de leiding over de acute zorg en is verantwoordelijk voor de spreiding van alle IC-bedden in Nederland. Naast deze grote verantwoordelijkheid is hij ook honderden uren op televisie te zien, om ons te informeren. Carrie ontmoet hem, samen met zijn zoon Floris bij zijn huis op de Veluwe, waar hij tussen alle hectiek zijn rust vindt.

Net als Ernst ging Anne Wensing voorop in de strijd tegen corona. Als 12-jarig meisje weet Anne al dat ze mensen wil helpen die zijn besmet met het (toen nog nieuwe) hiv-virus. In 2019 wordt ze wereldnieuws als ze de allereerste hiv-patiënten virusvrij krijgt. Zelfs voormalig president Trump twittert over haar. Nog geen jaar later staat ze weer met lege handen door de komst van het coronavirus. Bijna dag en nacht werkt ze met haar team in het UMC Utrecht om ook dit virus te doorgronden. Ze zorgt voor innovatieve teststraten. En terwijl elke seconde telt, wil ze Nederland zo goed mogelijk informeren.

Nieuwe Gezichten
Zondag 15 augustus
Om 22.15 uur op NPO 1
Presentatie: Carrie ten Napel
MAXVandaag.nl

Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ | #NieuweGezichten