Hilversum,
12
januari
2017
|
14:53
Europe/Amsterdam

Nieuw bij MAX: BROOD met Robèrt van Beckhoven

Vanaf donderdag 19 januari

Vanaf donderdag 19 januari zendt MAX om 22.20 uur op NPO 1 het nieuwe smaakvolle programma BROOD uit. Meesterpatissier Robèrt van Beckhoven reist door Europa op zoek naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood.

Robèrt ontmoet collega-bakkers, leermeesters en andere ‘connaisseurs’. Ook laat hij zien op welke manieren men binnen diverse culturen omgaat met brood. Hij onderzoekt met hen de ingrediënten, het maakproces en de vele verschillende vormen van dagelijks brood. Van croissant tot knäckebröd en van rogge tot zuurdesem. Robèrt reist in zes afleveringen door zeven verschillende landen: Nederland, België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Duitsland en Zweden.

Aflevering 1: Nederland en België – donderdag 19 januari om 22.20 uur op NPO 1
Robèrt begint zijn reis door Europa in de provincie Zeeland, waar boer Lennert en zijn vader hun graan oogsten. In het Brabantse Oisterwijk laat Robèrt zijn eigen bakkerij zien. Al zijn broden worden met de hand gemaakt. Omdat het vandaag Sint Hubertusdag is, komt de pastoor langs om Robèrts speciale ‘hubkes broodjes’ te zegenen.

Robèrt leerde het bakkersvak in België. Hij steekt daarom de grens over naar Antwerpen waar hij een aantal bakkerijen bezoekt. Om meer te weten te komen over het verschil tussen desem en gist heeft Robèrt een afspraak met Karl Desmet in het Waalse Sankt Vith. Karl beheert een zuurdesembibliotheek waar desems uit de hele wereld worden bewaard. In Gent ontmoet Robèrt sterrenchef Kobe Desramaults en de Amerikaanse Sarah Lemke, die samen een chique bakkerij hebben. Robèrt ziet hoe Sarah haar zelfontworpen houtoven opwarmt, waarin zij haar desembroden bakt.

Iedere donderdag verschijnt er een recept uit de aflevering op www.maxvandaag.nl

BROOD
Presentatie: Robèrt van Beckhoven
Vanaf donderdag 19 januari (zes afleveringen)
Om 22.20 uur op NPO 1
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/broodMAX | @BROODMAX | #BROODMAX