Hilversum,
10
april
2019
|
14:59
Europe/Amsterdam

Nieuwe afleveringen van Droomhuis Gezocht bij MAX op 2 en 9 mei

Donderdag 2 en 9 mei om 20.30 uur op NPO 1

Op donderdag 2 en 9 mei zendt MAX om 20.30 uur op NPO 1 nieuwe afleveringen uit van Droomhuis Gezocht. In dit programma helpt presentator Sybrand Niessen Nederlanders bij de zoektocht naar hun droomhuis in het buitenland. Tom en Corrie zoeken op 2 mei een droomhuis in Spanje, Marc en Wilma bekijken op 9 mei huizen in het Italiaanse Ligurië.

Op basis van het budget van de stellen gaat Sybrand op zoek naar drie geschikte huizen. Ook geeft hij praktische tips over waar ze op moeten letten bij de aankoop van een huis. De dromers krijgen informatie en handreikingen hoe zij op een verantwoorde manier tot een goede keuze kunnen komen. Carrie ten Napel bezoekt bijzondere plekken op de droomhuis-bestemming.

Spanje – donderdag 2 mei om 20.30 uur op NPO 1
De 64-jarige Tom is met vervroegd pensioen. Hij werkte in een bakkerij. Corrie is 61 en leidt mensen op tot schoonmaker. Tom en Corrie zijn al meer dan 40 jaar samen en zijn in hun vrije tijd het liefst sportief bezig. Zo is hun gedeelde passie voor wandelen ontstaan. Wat begon met het Pieterpad van Pieterburen naar Maastricht, liep uit tot een wandeltocht van Nederland naar Santiago de Compostella.

Eén route langs de kust – El Camino Norte – heeft zo veel indruk op ze gemaakt, dat het stel nu aan deze route op zoek is naar een pelgrimshuis. Ze willen graag met anderen delen wat zij ook hebben ervaren. Een aparte ruimte bij het huis, om wandelaars te ontvangen, is dan ook belangrijk.

Carrie trekt in deze aflevering ook de wandelschoenen aan. Zij legt 30 kilometer van de geliefde route van Tom en Corrie af, om het echte pelgrimsgevoel te ervaren. Verder brengt Carrie een bezoek aan het Guggenheim Museum.

Italië – donderdag 9 mei om 20.30 uur op NPO 1
Marc en Wilma zijn meer dan 15 jaar samen en noemen zichzelf ‘yin en yang’. Bij hun eerste bezoek aan de Italiaanse provincie Ligurië waren ze het er dan ook gelijk over eens: hier willen wij wonen. Marc is een ondernemer in hart en nieren. Samen met schoonheidsspecialiste Wilma runt hij een B&B en klust hij graag aan huizen.

De provincie Ligurië ligt aan de Italiaanse kust. Het is één van de kleinste regio’s van Italië en staat bekend om haar schoonheid, met veel bloemen en een zonnig klimaat. Het stel zoekt een vrijstaand huis met een authentieke uitstraling, op 20 minuten rijden van zee. Een woning waar ze met het hele gezin kunnen verblijven, met een ruime woonkeuken en een grote tuin.

Carrie bezoekt in deze aflevering één van de bekendste badplaatsen in de regio: San Remo. Verder is zij te vinden in een dorp dat officieel niet meer bestaat, maar waar toch nog zo'n 60 mensen wonen. 

MAX: Droomhuis Gezocht
Donderdag 2 & 9 mei
Om 20.30 uur op NPO 1
Presentatie: Sybrand Niessen & Carrie ten Napel
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/DroomhuisGezocht | #DroomhuisGezocht | @DroomhuisMAX