Hilversum,
20
december
2023
|
11:20
Europe/Amsterdam

Nieuwe afleveringen Expeditie Nederland in januari bij MAX

Vanaf maandag 8 januari gaat Expeditie Nederland verder bij MAX met nieuwe afleveringen om 18.30 uur op NPO 2. MAX gaat de samenwerking aan met regionale omroepen op verschillende thema's. Elke maandag wordt een nieuw onderwerp behandeld door regionale verslaggevers. Hieronder staat het overzicht van de afleveringen in januari.

In Expeditie Nederland berichten verslaggevers van de regionale omroepen over onderwerpen die ons allemaal raken, maar die per provincie een eigen verhaal opleveren. Verschillende onderwerpen komen aan bod; van geschiedenis en cultuur tot actuele vraagstukken en zorg. Door perspectieven vanuit veertien verschillende omroepen wordt er een compleet beeld gegeven van Nederland als geheel, inclusief het Caribisch Netwerk. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen de regio's op deze thema's? Hoe vormen deze verschillen en overeenkomsten Nederland?

Op maandag 1 januari is er geen uitzending.

Aflevering 16 – maandag 8 januari, 18.30 uur bij MAX op NPO 2
Bij een derby denken we vaak aan een sportwedstrijd tussen twee clubs uit dezelfde regio. Maar eigenlijk gaat het vooral om de rivaliteit en niet alleen op het gebied van sport. Traditie en regiotrots spelen ook een grote rol, zo ook bij het amateurvoetbal in Zeeland en de carnavalsderby in Utrecht.

Aflevering 17 – maandag 15 januari, 18.30 uur bij MAX op NPO 2
'Wonderkinderen' zijn kinderen die al vroeg in de schijnwerpers staan, of het nu op de golfbaan is, in de boksring of achter de piano. Een voorbeeld van zo'n wonderkind is Jayden, hij is elf jaar oud en kan op gehoor een pianostuk spelen.

Aflevering 18 – maandag 22 januari, 18.30 uur bij MAX op NPO 2
Tegenwoordig gaan oude fabrieken en gebouwen niet zomaar tegen de grond. De waarde van het erfgoed wordt steeds vaker op tijd ingezien, waardoor veel behouden blijft in de nieuwe bestemming. Het ROC van Twente heeft een oud fabrieksgebouw omgetoverd tot een school.

Aflevering 19 - maandag 29 januari, 18.30 uur bij MAX op NPO 2
De Nederlandse klederdracht is een traditie rijk aan geschiedenis en cultuur. Toch is de klederdracht langzaam aan het uitsterven. Tijdens de Wintersferen in Urk zijn de straten gevuld met mensen in traditionele dracht. In Nunspeet kleedt Evelien zich dagelijks in klederdracht en in Rotterdam bekijken we moderne versies van deze traditionele kledij.

Expeditie Nederland
Elke maandag om 18.30 uur bij MAX op NPO 2

MAX-programma’s terugkijken of luisteren? Dat kan via MAX Vandaag.

Facebook | Instagram | YouTube | LinkedIn