Hilversum,
28
mei
2021
|
09:49
Europe/Amsterdam

Nieuwe aflevering MAX-podcast Werk in Uitvoering: de wegenwacht

Elke vrijdag bij MAX op NPO Radio 5

Aflevering 13 van de 20-delige MAX/NPO Radio 5-podcast Werk in Uitvoering is vanaf nu te beluisteren op www.nporadio5.nl, de NPO Radio 5-app, www.maxvandaag.nl/podcast en alle andere bekende streamingsdiensten. In de podcast loopt radioverslaggever Joris Kreugel mee op de werkvloer van verschillende beroepen. Elke week staat een ander beroep centraal. Deze week: de wegenwacht.

Als radioverslaggever kruist Joris Kreugel door het hele land. In zijn werk staan plezier en passie voorop. Maar hoe staan andere mensen tegenover hun werk? Hebben ze plezier in hun werk? Halen ze er voldoening uit? Vinden ze dat ze genoeg verdienen? En wát verdienen ze eigenlijk? Om meer te weten te komen over de drijfveren van werkend Nederland loopt Joris elke week met iemand mee. In deze aflevering horen we wegenwacht Jeroen Ammerlaan.

Aflevering 13 - vanaf vrijdag 28 mei
Jeroen Ammerlaan (46) is al 18 jaar werkzaam als wegenwacht. Voor Jeroen is dit een droombaan. "Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk en het geeft me heel veel voldoening om mensen te helpen. Het is hulp verlenen, het is mensen helpen, het is techniek. Het complete plaatje." Jeroen moet jaarlijks zijn kennis bijspijkeren door diverse cursussen te volgen op het gebied van onder meer nieuwe technische ontwikkelingen. Zo moet hij bijvoorbeeld kennis hebben van elektrische auto’s, want als je iets verkeerd doet kan je zomaar geëlektrocuteerd worden.

Als wegenwacht komt Jeroen op de meest onverwachte plekken en moet hij van alle markten thuis zijn. "Als wegenwacht kom je soms als eerst bij een ongeval terecht en dan wordt vaak wel verwacht dat je als hulpverlener te hulp schietIk heb zelf een keer een reanimatie meegemaakt. Je doet alles wat in je macht ligt, maar helaas loopt het niet altijd goed af. Dat heeft impact, maar je moet het ook een plekje kunnen geven.” 

Aan het eind van het gesprek stelt Joris de vaak onbesproken vraag aan Jeroen: wat verdien je er eigenlijk mee? 

Werk in Uitvoering
Presentatie: Joris Kreugel
Elke vrijdag bij MAX op NPO Radio 5
20 afleveringen

Te beluisteren via www.nporadio5.nl | www.npoluister.nl | www.maxvandaag.nl/podcast