Hilversum,
16
april
2021
|
13:07
Europe/Amsterdam

Nieuwe aflevering MAX-podcast Werk in Uitvoering: de vrijwilliger

Elke vrijdag bij MAX op NPO Radio 5

Aflevering 7 van de 20-delige MAX/NPO Radio 5-podcast Werk in Uitvoering is vanaf nu te beluisteren op www.nporadio5.nl, de NPO Radio 5-app, www.maxvandaag.nl/podcast en alle andere bekende streamingsdiensten. In de podcast loopt radioverslaggever Joris Kreugel mee op de werkvloer van verschillende beroepen. Elke week staat een ander beroep centraal. Deze week: de vrijwilliger.

Als radioverslaggever kruist Joris Kreugel door het hele land. In zijn werk staan plezier en passie voorop. Maar hoe staan andere mensen tegenover hun werk? Hebben ze plezier in hun werk? Halen ze er voldoening uit? Vinden ze dat ze genoeg verdienen? En wát verdienen ze eigenlijk? Om meer te weten te komen over de drijfveren van werkend Nederland loopt Joris elke week met iemand mee.

Aflevering 7 - vanaf vrijdag 16 april
In deze aflevering gaat Joris mee met vrijwilliger Joyce. Ze heeft een ziektewetuitkering, maar zit niet stil. Joyce is oprichter van de Voedselbank in Vlaardingen en Schiebroek. Sinds oktober 2020 is er een speciale stichting opgericht (stichting UP). Ze werkt hier voltijd en is de grote spil van het team, ondanks haar fysieke belemmeringen. Momenteel hebben de twee voedselbanken samen 90 gezinnen. Joyce moet het in deze coronatijd hebben van fondsen van bedrijven, wat best moeizaam is. Ook probeert ze via sponsoren op speciale dagen iets bijzonders te regelen. Zo werden er eind maart in Vlaardingen 75 paaspakketten uitgedeeld met daarin schoonmaakmiddelen en een paasbrunch. Joyce kent bijna al haar klanten bij naam en is blij dat ze wat voor ze kan betekenen. “Sommige gezinnen moeten van de kinderbijslag rondkomen.” 

Werk in Uitvoering
Presentatie: Joris Kreugel
Elke vrijdag bij MAX op NPO Radio 5
20 afleveringen

Te beluisteren via www.nporadio5.nl | www.npoluister.nl | www.maxvandaag.nl/podcast