Hilversum,
23
april
2021
|
10:02
Europe/Amsterdam

Nieuwe aflevering MAX-podcast Werk in Uitvoering: de varkensfluisteraar

Elke vrijdag bij MAX op NPO Radio 5

Aflevering 8 van de 20-delige MAX/NPO Radio 5-podcast Werk in Uitvoering is vanaf nu te beluisteren op www.nporadio5.nl, de NPO Radio 5-app, www.maxvandaag.nl/podcast en alle andere bekende streamingsdiensten. In de podcast loopt radioverslaggever Joris Kreugel mee op de werkvloer van verschillende beroepen. Elke week staat een ander beroep centraal. Deze week: de varkensfluisteraar. 

Als radioverslaggever kruist Joris Kreugel door het hele land. In zijn werk staan plezier en passie voorop. Maar hoe staan andere mensen tegenover hun werk? Hebben ze plezier in hun werk? Halen ze er voldoening uit? Vinden ze dat ze genoeg verdienen? En wát verdienen ze eigenlijk? Om meer te weten te komen over de drijfveren van werkend Nederland loopt Joris elke week met iemand mee.

Aflevering 8 - vanaf vrijdag 23 april
In deze aflevering loopt Joris mee met varkensfluisteraar Kees Scheepens. Van origine is Kees dierenarts, maar na de varkenspest eind jaren 90 heeft hij het roer omgegooid. Kees besloot zich te wijden aan de emancipatie van het varken. Hij reist de hele wereld over om lezingen te geven en geeft boeren advies over het gedrag van hun varkens. Kees Scheepens: "Ik begrijp het varken misschien wel net iets beter dan de gemiddelde dierenarts". Varkens zijn slimme dieren en daarom is Kees onder meer bezig met het ontwikkelen van een ‘intelligent varkenstoilet’. Daarbij leert hij de varkens gescheiden te poepen en te plassen. Het doel: minder ammoniakuitstoot. Een typische werkdag kent Kees niet, geen dag is hetzelfde. En wat Kees verdient? Het antwoord op die vraag is te horen in de nieuwste aflevering van Werk in Uitvoering. 

Werk in Uitvoering
Presentatie: Joris Kreugel
Elke vrijdag bij MAX op NPO Radio 5
20 afleveringen

Te beluisteren via www.nporadio5.nl | www.npoluister.nl | www.maxvandaag.nl/podcast