Hilversum,
03
juli
2021
|
15:40
Europe/Amsterdam

Nieuwe aflevering MAX-podcast Werk in Uitvoering: de tandarts

Aflevering 18 van de 20-delige MAX/NPO Radio 5-podcast Werk in Uitvoering is vanaf nu te beluisteren via NPORadio5.nl, de NPO Radio 5-app, MAXVandaag.nl/podcast en alle andere bekende streamingdiensten. In de podcast loopt radioverslaggever Joris Kreugel mee op de werkvloer van verschillende beroepen. Elke week staat een ander beroep centraal. Deze week: de tandarts. 

Als radioverslaggever kruist Joris Kreugel door het hele land. In zijn werk staan plezier en passie voorop. Maar hoe staan andere mensen tegenover hun werk? Hebben ze plezier in hun werk? Halen ze er voldoening uit? Vinden ze dat ze genoeg verdienen? En wát verdienen ze eigenlijk? Om meer te weten te komen over de drijfveren van werkend Nederland, loopt Joris elke week met iemand mee. In deze aflevering van de podcast Werk in Uitvoering horen we tandarts Karin Molhoek.

Aflevering 18 - vanaf vrijdag 2 juli
Karin Molhoek (49 jaar) is al 22 jaar tandarts. En met veel plezier. Ze doet naast gebitscontrole en -reiniging ook esthetische tandheelkunde. Veel mensen zijn onzeker over hun gebit en Karin vindt het fijn om mensen weer te laten durven lachen en hun zelfvertrouwen terug te geven. Ze heeft haar klanten daardoor zien veranderen. Karin wilde na de middelbare school iets creatiefs doen, maar voor de kunstacademie vond ze zichzelf niet goed genoeg. Zo kwam ze op tandheelkunde. "Het is best een creatief vak, wat veel mensen niet verwachten. Dat vind ik juist het leuke. Het handwerk, maar ook het creëren van dingen: tanden mooi maken en een lach mooi maken. Dat is wat mij heel veel voldoening geeft. En plezier." Karin werkt 60 tot 70 uur per week, waarvan 27 ‘aan de stoel’. De rest van de tijd geeft ze cursussen, laat ze zich bijscholen en onlangs heeft ze een nieuwe praktijk helpen opzetten. Het beroep is afwisselend en ze hoopt het nog minstens 22 jaar te blijven doen.

Werk in Uitvoering
Presentatie: Joris Kreugel
Elke vrijdag bij MAX op NPO Radio 5
20 afleveringen

Te beluisteren via NPORadio5.nl | NPOLuister.nl | MAXVandaag.nl/podcast