Hilversum,
07
mei
2021
|
10:22
Europe/Amsterdam

Nieuwe aflevering MAX-podcast Werk in Uitvoering: de leliekweker

Elke vrijdag bij MAX op NPO Radio 5

Aflevering 10 van de 20-delige MAX/NPO Radio 5-podcast Werk in Uitvoering is vanaf nu te beluisteren op NPORadio5.nl, de NPO Radio 5-app, MAXVandaag.nl/podcast en alle andere bekende streamingsdiensten. In de podcast loopt radioverslaggever Joris Kreugel mee op de werkvloer bij verschillende beroepen. Elke week staat een ander beroep centraal. Deze week: de leliekweker. 

Als radioverslaggever kruist Joris Kreugel het hele land door. In zijn werk staan plezier en passie voorop. Maar hoe staan andere mensen tegenover hun werk? Hebben ze plezier in hun werk? Halen ze er voldoening uit? Vinden ze dat ze genoeg verdienen? En wát verdienen ze eigenlijk? Om meer te weten te komen over de drijfveren van werkend Nederland, loopt Joris elke week met iemand mee.

Aflevering 10 - vanaf vrijdag 7 mei
In deze aflevering van de podcast Werk in Uitvoering horen we bloemkweker Herman de Jong. Hij is een boerenzoon en wilde graag de boerderij overnemen van zijn vader. Maar zijn vader vond dat Herman beter voor zichzelf kon beginnen. Op een landje in de buurt is Herman begonnen met ‘buitenbloemen’. Op zijn 28e is hij in de lelies gegaan en inmiddels heeft hij een mooi bedrijf opgebouwd. Hij is teler en geen veredelaar, dat is weer een vak apart. Maar omdat hij wel nauw met veredelaars samenwerkt, kan hij regelmatig nieuwe lelies op de markt brengen. De lelies zijn voor de export, maar zijn ook te koop bij de betere bloemenwinkels. En wat Herman verdient? Het antwoord op die vraag is te horen in de nieuwste aflevering van Werk in Uitvoering. 

Werk in Uitvoering
Presentatie: Joris Kreugel
Elke vrijdag bij MAX op NPO Radio 5
20 afleveringen

Te beluisteren via NPORadio5.nl | NPOluister.nl | MAXVandaag.nl/podcast