Hilversum,
21
mei
2021
|
11:06
Europe/Amsterdam

Nieuwe aflevering MAX-podcast Werk in Uitvoering: de kapper

Elke vrijdag bij MAX op NPO Radio 5

De nieuwste aflevering van de MAX/NPO Radio 5-podcast Werk in Uitvoering is vanaf nu te beluisteren op NPORadio5.nl, de NPO Radio 5-app, MAXVandaag.nl/podcast en alle andere bekende streamingsdiensten. In de podcast loopt radioverslaggever Joris Kreugel mee op de werkvloer bij verschillende beroepen. Elke week staat een ander beroep centraal. Deze week: kapper Arjan Bevers. 

Als radioverslaggever kruist Joris Kreugel het hele land door. In zijn werk staan plezier en passie voorop. Maar hoe staan andere mensen tegenover hun werk? Hebben ze plezier in hun werk? Halen ze er voldoening uit? Vinden ze dat ze genoeg verdienen? En wát verdienen ze eigenlijk? Om meer te weten te komen over de drijfveren van werkend Nederland, loopt Joris elke week met iemand mee.

Aflevering 12 - vanaf vrijdag 21 mei
Coiffure Award-winnaar Arjan Bevers (40) zit vanaf zijn vijftiende in het kappersvak. Zijn huidige kapperszaak heeft hij op zijn negentiende overgenomen. Hij knipt nog altijd klanten uit die tijd. "Sommige mensen knip ik al 20 jaar. Je bouwt daardoor een mooie band op. Mensen zijn snel geneigd om je van alles vertellen." Arjan haalt zijn inspiratie van televisie, social media en uit tijdschriften. Maar ook uit architectuur en de natuur. Het enige minpunt in zijn vak vindt hij het zetten van een permanent. Deze haarbehandeling heeft hij er dan ook gelijk uitgegooid toen hij de salon overnam. Als kapper staat Arjan de hele dag: "Het is lichamelijk zwaar werk, maar tegelijkertijd maak ik mensen blij en geef ik ze meer zelfvertrouwen." En wat Arjan maandelijks verdient? Het antwoord op die vraag is te horen in de nieuwste aflevering van Werk in Uitvoering. 

Werk in Uitvoering
Presentatie: Joris Kreugel
Elke vrijdag bij MAX op NPO Radio 5
20 afleveringen

Te beluisteren via NPORadio5.nl | NPOluister.nl | MAXVandaag.nl/podcast