Hilversum,
14
mei
2021
|
09:44
Europe/Amsterdam

Nieuwe aflevering MAX-podcast Werk in Uitvoering: de dominee

Elke vrijdag bij MAX op NPO Radio 5

De nieuwste aflevering van de MAX/NPO Radio 5-podcast Werk in Uitvoering is vanaf nu te beluisteren op NPORadio5.nl, de NPO Radio 5-app, MAXVandaag.nl/podcast en alle andere bekende streamingsdiensten. In de podcast loopt radioverslaggever Joris Kreugel mee op de werkvloer bij verschillende beroepen. Elke week staat een ander beroep centraal. Deze week: de dominee. 

Als radioverslaggever kruist Joris Kreugel het hele land door. In zijn werk staan plezier en passie voorop. Maar hoe staan andere mensen tegenover hun werk? Hebben ze plezier in hun werk? Halen ze er voldoening uit? Vinden ze dat ze genoeg verdienen? En wát verdienen ze eigenlijk? Om meer te weten te komen over de drijfveren van werkend Nederland, loopt Joris elke week met iemand mee.

Aflevering 11 - vanaf vrijdag 14 mei
In deze aflevering van de podcast Werk in Uitvoering horen we dominee Greteke de Vries. Greteke (61) doet dit werk inmiddels 27 jaar en sinds 2018 vervult zij deze functie in de Muiderkerk in Amsterdam-Oost. Daarvoor werkte Greteke vooral bij de kleinere gemeenten. Ze vindt het een verrijking om in een grote, multiculturele stad als Amsterdam te werken. Inspiratie haalt Greteke uit het leven, daarnaast leest en studeert ze veel. Haar werkzaamheden zijn divers en bestaan onder meer uit het begeleiden van begrafenissen en ziekenbezoeken, maar ook biedt ze ondersteuning bij bijvoorbeeld huwelijksproblemen. Greteke: "Ik kan het werk goed loslaten, maar de ernst van het leven en wat mensen allemaal moeten dragen gaat je niet in de koude kleren zitten."

Werk in Uitvoering
Presentatie: Joris Kreugel
Elke vrijdag bij MAX op NPO Radio 5
20 afleveringen

Te beluisteren via NPORadio5.nl | NPOluister.nl | MAXVandaag.nl/podcast