Hilversum,
18
juni
2021
|
09:43
Europe/Amsterdam

Nieuwe aflevering MAX-podcast Werk in Uitvoering: de dierenverzorger

Elke vrijdag bij MAX op NPO Radio 5

Aflevering 16 van de 20-delige MAX/NPO Radio 5-podcast Werk in Uitvoering is vanaf nu te beluisteren via NPORadio5.nl, de NPO Radio 5-app, MAXVandaag.nl/podcast en alle andere bekende streamingdiensten. In de podcast loopt radioverslaggever Joris Kreugel mee op de werkvloer van verschillende beroepen. Elke week staat een ander beroep centraal. Deze week: de dierenverzorger. 

Als radioverslaggever kruist Joris Kreugel door het hele land. In zijn werk staan plezier en passie voorop. Maar hoe staan andere mensen tegenover hun werk? Hebben ze plezier in hun werk? Halen ze er voldoening uit? Vinden ze dat ze genoeg verdienen? En wát verdienen ze eigenlijk? Om meer te weten te komen over de drijfveren van werkend Nederland, loopt Joris elke week met iemand mee. In deze aflevering van de podcast Werk in Uitvoering horen we dierenverzorger Coen Landheer.

Aflevering 16 - vanaf vrijdag 18 juni 
Coen (34) is dierenverzorger sinds zijn 18e en werkt sinds december 2020 in Dierenpark Amersfoort. Hij werkt met neushoorns, leeuwen, tijgers en giraffen. Zijn werk is fysiek behoorlijk zwaar, maar daarnaast moet Coen bijvoorbeeld ook verstand hebben van het gedrag van de dieren en veel weten van voedsel. "Ik kom hier niet alleen om de beestjes zelf te verzorgen, maar ik vind het ook fantastisch om de mensen te zien genieten van de dieren en ze iets te kunnen leren," legt Coen uit. Volgens Coen leer je dit vak door het in de praktijk te doen: "Het is vooral een vak wat je leert door heel veel stages te lopen en in de praktijk feeling met de dieren te krijgen. Je kan nog zoveel boeken lezen, maar als je voor een dier staat is het toch anders." 

Werk in Uitvoering
Presentatie: Joris Kreugel
Elke vrijdag bij MAX op NPO Radio 5
20 afleveringen

Te beluisteren via NPORadio5.nl | NPOLuister.nl | MAXVandaag.nl/podcast