Hilversum,
09
april
2021
|
14:56
Europe/Amsterdam

Nieuwe aflevering MAX-podcast Werk in Uitvoering: de begraafplaatsbeheerder

Elke vrijdag bij MAX op NPO Radio 5

Aflevering 6 van de 20-delige MAX/NPO Radio 5-podcast Werk in Uitvoering is vanaf nu te beluisteren op www.nporadio5.nl, de NPO Radio 5-app, www.maxvandaag.nl/podcast en alle andere bekende streamingsdiensten. In de podcast loopt radioverslaggever Joris Kreugel mee op de werkvloer van verschillende beroepen. Elke week staat een ander beroep centraal. Deze week: de begraafplaatsbeheerder.

Als radioverslaggever kruist Joris Kreugel door het hele land. In zijn werk staan plezier en passie voorop. Maar hoe staan andere mensen tegenover hun werk? Hebben ze plezier in hun werk? Halen ze er voldoening uit? Vinden ze dat ze genoeg verdienen? En wát verdienen ze eigenlijk? Om meer te weten te komen over de drijfveren van werkend Nederland loopt Joris elke week met iemand mee.

Aflevering 6 - vanaf vrijdag 9 april 
In deze aflevering van de podcast Werk in Uitvoering gaat Joris mee met begraafplaatsbeheerder Bert Pierik. Al generaties lang beheert de familie Pierik een begraafplaats in Zwolle. De begraafplaats stamt uit de veertiende eeuw en wordt met veel zorg onderhouden. Als kind speelde Bert graag op de begraafplaats. Nu is hij onder meer verantwoordelijk voor het onderhoud op de begraafplaats. Joris loopt mee met Bert en ontdekt dat het beheren van een begraafplaats niet zo rustig is als dat het lijkt, want er moet veel geregeld worden bij een uitvaart en de nabestaanden hebben veel zorg en aandacht nodig. De grote vraag die Joris aan het eind van de aflevering aan Bert stelt is: hoeveel verdient een begraafplaatsbeheerder eigenlijk?

Werk in Uitvoering
Presentatie: Joris Kreugel
Elke vrijdag bij MAX op NPO Radio 5
20 afleveringen

Te beluisteren via www.nporadio5.nl | www.npoluister.nl | www.maxvandaag.nl/podcast