Hilversum,
03
september
2021
|
12:30
Europe/Amsterdam

Nieuwe aflevering De TinekePodcast: gesprek met Happy Hooker Xaviera Hollander

In het tweede seizoen van De TinekePodcast van MAX-dj Tineke de Nooij geeft Tineke wederom een kijkje in haar leven. De podcast zit vol verhalen en anekdotes waarbij Tineke vertelt over wat haar bezighoudt: haar familie, haar katten, de dingen waar ze zich over verbaast en verwondert, de actualiteiten, herinneringen aan oud-collega’s en maatschappelijke thema’s. Dit keer gaat Tineke in gesprek met Xaviera Hollander.

Een aantal jaar geleden, toen Tineke in Zuid-Afrika was, werd ze ineens gebeld. Een vrouwenstem zei: "Goedenavond, ik ben Xaviera Hollander en ik heb jouw nummer gekregen van Susan en die zei tegen mij ‘Als je nou eens naar de westkust gaat, daar woont Tineke de Nooij en die organiseert regelmatig concerten op de boerderij van vrienden en dat is heel leuk om bij te zijn.’" Dus Xaviera vroeg Tineke of ze kon langskomen.

Xaviera kwam met haar man Philip op de boerderij logeren. Het hele dorp stond op z’n kop. Alle grijze mannen wisten zich nog het boek van The Happy Hooker uit de jaren 70 te herinneren. Xaviera maakte een verpletterende indruk.

Via internet heeft Tineke nog af en toe contact met Xaviera. Ze woont met Philip in Amsterdam en daar hebben ze een bed & breakfast. Philip runt deze en Xaviera schrijft. In 1971 werd ze wereldberoemd met haar boek The Happy Hooker over haar werk als prostituee, waar miljoenen exemplaren van werden verkocht. En 35 jaar lang had ze een veelgelezen seksadviesrubriek in het maandblad Penthouse. Ze is nu 78, vindt zichzelf veel te dik, maar ze is nog even mooi en zit nog boordevol plannen.

Nieuwe afleveringen zijn op MAX Vandaag, in de NPO Radio 5-app en via de bekende streamingdiensten te beluisteren.

De TinekePodcast
Presentatie: Tineke de Nooij

MAXVandaag.nl

Te beluisteren via NPORadio5.nl | NPOLuister.nl | MAXVandaag.nl/podcast