Hilversum,
05
juni
2018
|
15:32
Europe/Amsterdam

Nieuw seizoen Wereldse hotels bij MAX

Vanaf vrijdag 29 juni zendt MAX om 19.00 uur het tweede seizoen van Wereldse hotels uit op NPO 1. Restaurantcriticus Giles Coren en chef-kok Monica Galetti bezoeken de meest luxueuze hotels over de hele wereld: van Zuid-Afrika tot aan Frans-Polynesië.

Aflevering 1: The Brando – vrijdag 29 juni om 19.00 uur op NPO 1
Giles Coren en Monica Galetti vliegen naar de andere kant van de wereld om te werken in één van 's werelds meest luxueuze ecoresorts op het kleine eiland Tetiaroa in Frans-Polynesië, niet ver van de geboorteplaats van Monica: Samoa.

Omringd door een prachtig koraalrif, werken ze samen met het personeel van het exclusieve Brando Resort om vijfsterrenluxe te bieden aan gasten die bijna £11.000 per nacht betalen. Het hotel was het idee van Hollywoodster Marlon Brando, die de Polynesische cultuur en het zeeleven wilde behouden - en Giles ontmoet Tumi, de kleindochter van Brando; zij probeert de droom van haar grootvader te realiseren.

Aflevering 2: Anantara Al Jabal Al Akhdar – woensdag 4 juli om 19.00 uur op NPO 1
Giles Coren en Monica Galetti reizen naar de Anantara Al Jabal Al Akhdar in Oman. Het is een vijfsterrenhotel in het Midden-Oosten dat de lokale traditie met moderne smaken combineert. Het hotel lijkt op een oud Omani-fort en ligt 2000 meter boven de zeespiegel

Op de rand van een kloof is met touwen een parcours uit gezet. Giles en Monica testen deze attractie. Giles heeft hoogtevrees en leert liever van Nasser hoe je gasten op traditionele manier verwelkomt met trommels en zang.

Aflevering 3: Grand Resort Bad Ragaz – donderdag 5 juli om 19.00 uur op NPO 1
Monica Galetti en Giles Coren trekken naar de uitlopers van de Zwitserse Alpen om kennis te maken met het gezondheids- en wellnesstoerisme. Het luxe Grand Resort Bad Ragaz heeft meerdere restaurants, spa's en golfbanen, maar ook, sportfaciliteiten op Olympisch niveau en een kliniek met 80 medische stafleden. De mogelijkheden zijn oneindig: slaaptherapie tot voedingsadvies en chirurgie.Giles en Monica ontdekken dat het mineraalrijke water, lokaal bekend als 'blauw goud', naar het hotelterrein wordt geleid om zwembaden te vullen. De sommelier van het hotel geeft Giles en Monica een masterclass in 30 soorten mineraalwater.

Aflevering 4: Ashford Castle - zondag 8 juli om 18.00 uur op NPO 1Monica Galetti en Giles Coren zijn in Ierland om de oude wallen van Ashford Castle te beklimmen. Dit kasteel werd 800 jaar geleden gesticht door de Anglo-Normandische familie De Burgo en werd later het familiehuis van de familie Guinness. Met hulp van hotelhistoricus Fintan ontdekt Giles dat er door de eeuwen heen veel is gebeurd op het kasteelhotel.

Van landgoedmanager Thomas krijgen Monica en Giles een spoedcursus hoe ze gasten kunnen ontvangen met Ierse charme en ze worden ingezet op het kleiduivenschietterrein, waar ze geweren schoonmaken en kleisoorten stapelen. Monica helpt een lokale oesterkweker en Giles blijkt talent te hebben voor schoonmaken van het kostbare stoffenbehang, dat de slaapkamerwanden van het kasteel siert.

Aflevering 5: The Silo – zaterdag 28 juli om 19.00 uur op NPO 1
Monica Galetti en Giles Coren zijn in Zuid-Afrika. The Silo is een industrieel-chic, luxe hotel in het hart van Kaapstad. Het bevindt zich boven het nieuwe Zeitz Museum voor Hedendaagse Kunst Afrika - het Afrikaanse equivalent van de Tate Modern - dat in het zelfde historische gebouw zit.

De Britse sterontwerper Thomas Heatherwick is verantwoordelijk voor de herinrichting van het silogebouw. Hij ontwierp 96 ramen met meer dan 5.300 afzonderlijke glasplaten. Giles en Monica ontdekken dat het een geweldige uitdaging is om zoiets schoon te houden. Vanwege de enorme droogte in Zuid-Afrika doen ze dat met schoonmaakproducten waar geen water bij nodig is.

Aflevering 6: Hacienda Vira Vira – zaterdag 11 augustus om 19.00 uur op NPO 1
Giles en Monica reizen naar Hacienda Vira Vira in Chili, een uniek hotel vlakbij Pucon, waar luxe met avontuur gecombineerd wordt: met de hotelhelikopter kunnen gasten een vlucht maken over de actieve vulkaan Villarrica en ze krijgen een speciale maaltijd geserveerd.

De chef-kok van Hacienda Vira Vira transformeert traditionele Chileense gerechten tot sterwaardige gerechten. Ook zit er een kaasfabriek naast het hotel, waar meer dan vijftien soorten kazen geproduceerd worden – voor en door gasten.

Wereldse hotels (6 afleveringen)
Op 29 juni, 4 en 5 juli, 28 juli en 11 augustus om 19.00 uur op NPO 1.
En op 8 juli om 18.00 uur op NPO 1.
Presentatie: Giles Coren en Monica Galetti

Foto's Wereldse Hotels
Onderstaande foto's mogen gebruikt worden ter promotie van het programma Wereldse Hotels onder vermelding van © BBC Studios 2018.