Hilversum,
30
augustus
2019
|
10:01
Europe/Amsterdam

Nieuw seizoen van Droomhuis Gezocht bij MAX

Vanaf maandag 28 oktober om 21.15 uur op NPO 1

Vanaf maandag 28 oktober zendt MAX een nieuw seizoen uit van Droomhuis Gezocht. In dit programma helpt presentator Sybrand Niessen Nederlanders bij de zoektocht naar hun droomhuis in het buitenland. In de eerste aflevering zijn Sebastiaan en Shah Rukh op zoek naar een huis op het Griekse eiland Zakynthos. In de tweede aflevering reist Sybrand met Jan, Marie Louise, Leen en Wilma af naar Schotland. Droomhuis Gezocht is wekelijks om 21.15 uur te zien op NPO 1. 

Op basis van het budget van de stellen gaat Sybrand op zoek naar drie geschikte huizen. Ook geeft hij praktische tips over waar ze op moeten letten bij de aankoop van een huis. De dromers krijgen informatie en handreikingen hoe zij op een verantwoorde manier tot een goede keuze kunnen komen. Carrie ten Napel bezoekt bijzondere plekken op de droomhuis-bestemming.

Aflevering 1 - Zakynthos, maandag 28 oktober, 21.15 uur, NPO 1
Toen de Nederlandse Sebastiaan voor zijn werk in Australiƫ was ontmoette hij zijn grote liefde uit het Midden-Oosten: Shah Rukh. De twee besluiten samen te gaan wonen in Amsterdam. Door een goede vriend, die al jaren in Athene woont, komen zij voor het eerst in aanraking met Griekenland. Al snel ontstaat het plan om samen een appartement te kopen op het Griekse eiland Zakynthos.

Zakynthos ligt op ongeveer 3 uur vliegen van Nederland. Het noorden bestaat vooral uit hoge rotspartijen, langs de oostkust en het zuiden zijn veel zandstranden. Het binnenland is een uitgestrekte vlakte met akkers, wijngaarden en grote olijfboomgaarden.

Carrie brengt in deze aflevering een bezoekje aan Zakynthos stad, de hoofdstad van het eiland. Ze krijgt een serenade van een Grieks mannenkoor, en ziet hoe je van de vele bloemen op het eiland verse likeur kan maken.

Aflevering 2 - Schotland, maandag 4 november, 21.15 uur, NPO 1
Jan en Marie Louise kwamen voor een goede whisky terecht in de slijterij van Leen en Wilma. Naast de liefde voor sterkedrank, bleken de stellen ook een grote liefde voor Schotland te delen. Tijdens de eerste vakantie samen was iedereen het eens: er moest een huis komen om zo vaak mogelijk met zijn allen naartoe te gaan.

Sybrand is op zoek gegaan naar een huis in de Schotse Hooglanden. Hier vind je de meest indrukwekkende landschappen van Schotland. Diepblauwe meren, groene weilanden en bergen wisselen elkaar af. Toch zit je ook dichtbij de bewoonde wereld waar je de gezelligheid vindt van pubs, restaurants en winkels.

Carrie stapt in deze aflevering in een jeep om van de gebaande paden af te gaan. Daarnaast verkent zij de Schotse hoofdstad Edinburgh.

Kort na de opnames van deze aflevering ontving de redactie het verdrietige bericht dat Marie Louise was komen te overlijden. In overleg met de familie en haar nabestaanden is besloten de uitzending toch door te laten gaan, als eerbetoon aan Marie Louise. 

Droomhuis Gezocht (7 afleveringen)
Vanaf maandag 28 oktober
Om 21.15 uur op NPO 1
Presentatie: Sybrand Niessen & Carrie ten Napel
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/DroomhuisGezocht | #DroomhuisGezocht | @DroomhuisMAX