Hilversum,
03
juni
2019
|
12:01
Europe/Amsterdam

Nieuw seizoen van A Place to Call Home bij MAX

Vanaf maandag 15 juli om 17.00 uur op NPO 2

Vanaf maandag 15 juli zendt MAX elke werkdag om 17.00 uur op NPO 2 het zesde seizoen van het meeslepende en romantische familiedrama A Place to Call Home uit. Het vijfde seizoen wordt vanaf woensdag 26 juni elke werkdag herhaald om 17.00 uur op NPO 2.

LET OP: dit persbericht bevat spoilers.

In het zesde seizoen van de succesvolle Australische dramaserie A Place to Call Home staan de belevenissen en intriges van de steenrijke familie Bligh centraal. De familie bewoont landgoed Ash Park in het schilderachtige dorpje Inverness in New South Wales.

Het einde van de jaren 50 is aangebroken. In Inverness proberen de bewoners van Ash Park allemaal op de een of andere manier hun angsten en problemen het hoofd te bieden. De één is beschadigd door de oorlog, de ander door het noodlot, familie, vrienden of vijanden. Behalve tegenslag, is er ook liefde en vriendschap. Voor veel van de bewoners zal het leven voorgoed veranderen.

Aflevering 1: In voor- en tegenspoed - maandag 15 juli om 17.00 uur op NPO 2
Sarah en George keren terug naar Ash Park met heuglijk nieuws, maar de komst van nog twee onverwachte gasten zorgt voor verhitte gemoederen. In Hawaï heeft Matt het moeilijk als hij de waarheid over Georgie te horen krijgt. Anna is zwanger, maar twijfelt of ze de vader van haar kind moet inlichten. Ondertussen maakt Sarah zich zorgen om Dawn, die ook zwanger is.

Aflevering 2: Het zout der aarde – dinsdag 16 juli om 17.00 uur op NPO 2
Een groot verlies plaatst de problemen van de familie Bligh in perspectief. Terwijl Sarah haar best doet om een ontredderde Roy bij te staan, moet Elizabeth met lede ogen aanzien hoe haar invloed afbrokkelt. Carolyn verheugt zich op haar nieuwe baan, maar moet het nieuws nog wel aan Jack vertellen. Ondertussen zoekt Stan steeds vaker de confrontatie op en dat blijft niet zonder gevolgen.

Aflevering 3: Duisternis en licht – woensdag 17 juli om 17.00 op NPO 2
Roy heeft zich teruggetrokken om Emma de ruimte te geven na het verlies van Dawn en de baby. Ondertussen tast Henry nog in het duister over wie zijn auto-ongeluk veroorzaakt heeft. Matts wens om Georgies biologische moeder te vinden zorgt voor de nodige spanningen, maar in een gesprek met James maakt Matt duidelijk wat zijn beweegreden is. Sarah is Roy tot steun bij zijn eigen verdriet.

Aflevering 4: Tegen de stroom in – donderdag 18 juli om 17.00 uur op NPO 2
Sporen van autobanden in de berm werpen nieuw licht op het auto-ongeluk van Henry. George en Roy besluiten zelf op onderzoek uit te gaan, maar dat zou nog weleens gevolgen kunnen hebben. Matthew zet Olivia onder druk om te helpen Georgies biologische moeder te vinden. Het komt tot een confrontatie tussen Henry en Harry. Anna besluit open kaart te spelen tegen de vader van haar kind.

Aflevering 5: Kijk me niet in de ogen – vrijdag 19 juli om 17.00 uur op NPO 2
De zoektocht naar Georgies biologische moeder begint zijn vruchten af te werpen, maar brengt Olivia ook in gewetensnood. Anna's voornemen om als ongehuwde moeder door het leven te gaan, zorgt voor onrust. Nu Sheila weg is bij Stan, komt de kliniek nog meer onder vuur te liggen door met name mannelijke buurtbewoners. Als Henry’s mogelijke vervanger langskomt bij de kliniek, wacht dokter Duncan een onaangename verrassing.

Aflevering 6: De dood in de ogen kijken – maandag 22 juli om 17.00 uur op NPO 2
De komst van dokter Burton naar de kliniek blijkt grotere gevolgen te hebben dan Jack had voorzien. Stan is dusdanig van slag na het vertrek van zijn vrouw en kinderen dat Sarah en Jack zich zorgen maken over zijn gezondheid. Het lijkt een kwestie van tijd voor de situatie uit de hand loopt. Henry beraadt zich op de toekomst, maar dan wordt er een beroep op hem gedaan en moet hij een moeilijke beslissing nemen.

Aflevering 7: Nieuwe avonturen – dinsdag 23 juli om 17.00 uur op NPO 2
Na het incident met Stan wordt Sarah geplaagd door haar grootste angsten. Ondertussen lijkt Elizabeth er klaar voor om nieuwe wegen in te slaan, met dank aan Delia. Roy heeft wijze raad voor Doris, die iets heeft gezien wat niet voor haar ogen bestemd was. Jack onthult zijn plannen voor de kliniek, maar Neil Burton heeft zo zijn eigen ideeën daarover. Voor meerdere bewoners van Ash Park wachten nieuwe avonturen.

Aflevering 8: Herfstzaken – woensdag 24 juli om 17.00 uur op NPO 2
Terwijl Jack nieuwe toekomstplannen maakt, heeft Carolyn moeite met zijn keuze. Als duidelijk wordt wat dokter Burtons bedoelingen zijn, besluiten Elizabeth en Henry om Jack te helpen. Anna krijgt een riant Hollywood-contract aangeboden, maar daarvoor moet ze wel haar principes verloochenen. Wat ze ook beslist, de gevolgen zullen ingrijpend voor haar zijn. George krijgt een kans uit duizenden.

Aflevering 9: Het leven hunkert naar zichzelf – donderdag 25 juli om 17.00 uur op NPO 2
Er zijn vier maanden verstreken. Sarah maakt zich zorgen om Jack en probeert hem aan te zetten tot actie. De inmiddels hoogzwangere Anna hoopt dat de geboorte van haar kindje haar ouders nader tot elkaar zal brengen. Elizabeth is druk met haar plannen voor een liefdadigheidsinstelling. Olivia komt terug naar Australië om haar scheiding definitief te maken en ze heeft verrassend nieuws.

Aflevering 10: Thuiskomen – vrijdag 26 juli om 17.00 uur op NPO 2
Aan de vooravond van het nieuwe decennium komt de familie Bligh bij elkaar. Op Ash Park wordt voor het eerst Chanoeka gevierd, met Frank Gibbs als speciale gast. Met zijn hulp komt Jack tot een beslissing. Voordat Sarah naar Israël vertrekt, wil Elizabeth haar eerst nog onder vier ogen spreken. Op een avond die in het teken staat van liefde, vergeving en acceptatie wordt er een nieuw tijdperk ingeluid.

Het vijfde seizoen van A Place to Call Home wordt vanaf woensdag 26 juni elke werkdag herhaald om 17.00 uur op NPO 2.

A Place to Call Home seizoen 6 (10 afleveringen)
Vanaf maandag 15 juli
Elke werkdag om 17.00 uur op NPO 2
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX