Hilversum,
15
augustus
2018
|
15:47
Europe/Amsterdam

Nieuw seizoen The Great Australian Bake Off bij MAX

MAX zendt het derde seizoen uit van The Great Australian Bake Off. Het Australische bakprogramma is vanaf zondag 16 september elke week te zien om 08.35 uur op NPO 1.

Twaalf Australische thuisbakkers gaan aan de slag om juryleden Maggie Beer en Matt Moran ervan te overtuigen dat zij het lekkerst kunnen bakken! Zij worden bijgestaan door het komische presentatieduo Claire Hooper en Mel Buttle. In tien afleveringen voeren de kandidaten verschillende bakopdrachten uit. Elke week mag één kandidaat zich meesterbakker noemen, terwijl een ander juist de tent moet verlaten. Zo blijven er uiteindelijk drie finalisten over, waarvan eentje zich uiteindelijk de beste thuisbakker van Australië mag noemen.

Aflevering 1: Taart - Zondag 16 september om 08.35 uur op NPO 1
De twaalf bakkers geven de eerste aflevering een eigen draai aan het bakken van een marmertaart en bij de technische opdracht geeft jurylid Maggie Franse les met haar versie van de madeleine. De week eindigt met het spektakelstuk: een fantastische kinderverjaardagstaart.

Aflevering 2: Brood - Zondag 23 september om 08.35 uur op NPO 1
Deze aflevering zijn er nog elf bakkers over die brood gaan bakken. Om te beginnen bakken de kandidaten hun favoriete focaccia. Jurylid Maggie heeft een traditionele technische opdracht. De bakkers krijgen de opdracht twaalf pompoenscones voor bij de thee te maken. De boter die daar op hoort, moeten ze ook zelf maken. Tot slot bakken de kandidaten een breekbrood.

Aflevering 3: Koek - Zondag 30 september om 08.35 uur op NPO 1
In de derde aflevering gaan de bakkers puzzelen met koek. Voor het spektakelstuk maken ze een fraai versierde legpuzzel die uit koekjes bestaat. Bij de technische opdracht maken de bakkers jamkoekjes. Als signatuuropdracht maken bakkers biscotti. Maar welke variant is zo krokant dat jurylid Maggie er bijna een tand door verliest?

Aflevering 4: Familierecepten - Zondag 7 oktober om 08.35 uur op NPO 1
In de vierde aflevering zijn er nog negen bakkers over die indruk maken met hun speciale familierecepten. Bij de signatuuropdracht bakken de kandidaten 24 identieke muffins. In de technische opdracht wordt getest hoe handig de kandidaten zijn met deeg: ze maken hartige taart met kip, prei en champignons. Als spektakelstuk geven de bakkers hun draai aan een klassiek Australisch nagerecht. Ze maken een pavlovataart van meerdere verdiepingen met knapperige meringue en een vulling van marshmallow.

Aflevering 5: Deeg - Zondag 14 oktober om 08.35 uur op NPO 1
Deze aflevering draait alles om het perfecte deeg. De bakkers beginnen met een signatuuropdracht waarbij creatief denken vereist is: ze moeten het perfecte saucijzenbroodje bakken, maar dan anders. Bij de technische opdracht maken de bakkers een stijlvolle Franse aardbeientaart. Daarna volgt het spektakelstuk. De kandidaten bakken 36 zoete luxebroodjes, waarvan er twaalf krokante croissantjes moeten zijn. Wie bezwijkt onder de druk en moet de wedstrijd verlaten?

Aflevering 6: Beslag - Zondag 21 oktober om 08.35 uur op NPO 1
Halverwege de wedstrijd is het tijd voor beslagweek, waarin de zeven overgebleven bakkers hun beste beentje voor moeten zetten. Als signatuuropdracht bakken ze twaalf wafels. Bij de technische opdracht maken de bakkers een appelclafoutis. Daar krijgen ze twee uur de tijd voor, maar ze weten niet hoelang hij in de oven moet. Wie vertrouwt er terecht op zijn of haar bakkersinstinct? De aflevering eindigt met een gelaagd spektakelstuk. De bakkers krijgen vier uur om een taart in elkaar te zetten die bestaat uit minstens 60 opgestapelde crêpes.

Aflevering 7: Alternatieve ingrediënten - Zondag 28 oktober om 08.35 uur op NPO 1
In deze aflevering maken de thuisbakkers nagerechten met alternatieve ingrediënten: er mogen geen gluten, suikers of zuivel inzitten. Als signatuuropdracht maken de overgebleven bakkers zes fruittaartjes zonder zuivel. Tijdens de technische opdracht maken de kandidaten verfijnde glutenvrije tiramisu. Het spektakelstuk van deze week bewijst dat een leven zonder suiker nog steeds zoet kan zijn. De bakkers maken een spectaculaire suikervrije trifle. Ze moeten alternatieven vinden voor de suiker in het biscuitdeeg, de custard, de jam, de room en het fruit.

Aflevering 8: Britse recepten - Zondag 4 november om 08.35 uur op NPO 1
Deze aflevering staan Britse recepten centraal. Bij de signatuuropdracht moeten de bakkers een Britse taart bakken. Bij de technische opdracht wagen ze zich aan de typisch Engelse bakewell-slices. Een vaste hand is vereist om het perfecte glazuurpatroon te tekenen. Het spektakelstuk belooft een hoogtepunt te worden. De kandidaten maken een nagerecht dat haast niet Britser kan: de pudding. De opdrachten van deze week bepalen wie er naar de halve finale gaan. Wie wordt tot winnaar gekroond en wie dreigt te verliezen?

Aflevering 9: Feestelijke recepten - Zondag 11 november om 08.35 uur op NPO 1
De laatste vier bakkers maken gerechten voor speciale gelegenheden. Bij de signatuuropdracht is dat Pasen: ze maken hot cross buns, typisch Australische paasbroodjes. De technische opdracht is een kerstrecept: mincepie. Daarna maken de thuisbakkers in vijf uur het meest feestelijke baksel dat er is: een sensationele bruidstaart. De jury hoopt op een perfect huwelijk tussen gelaagde smaken en voortreffelijke decoratie.

Aflevering 10: Finale - Zondag 18 november om 08.35 uur op NPO 1
Wie wordt de beste thuisbakker van Australië? In de finale voeren de kandidaten de laatste signatuuropdracht uit: een traditionele battenbergcake. Bij de technische opdracht grijpen de bakkers naar de fles voor de baba au rhum. En bij de laatste opdracht maken de finalisten een pièce montée: een heerlijke blikvanger.

The Great Australian Bake Off - seizoen 3
Vanaf zondag 16 september
Elke week om 08.35 uur op NPO 1
Presentatie: Claire Hooper en Mel Buttle
Jury: Maggie Beer en Matt Moran