Hilversum,
30
september
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nieuw seizoen MAX Maakt Mogelijk

 

Nieuw seizoen MAX Maakt Mogelijk

Hilversum, 30 september 2015 – MAX Maakt Mogelijk gaat vrijdag 23 oktober weer van start en in de eerste uitzending gaat Jan Slagter langs bij tante Annie om haar te feliciteren met haar 101e verjaardag. Ook gaat hij naar Den Haag, naar Leo en Netty Olffers van de Laakse Lente. Verder brengt Jan een bezoek aan Kaapstad om de inwoners van township Langa én het ontmoetingscentrum dat MAX Maakt Mogelijk in 2008 gerenoveerd heeft een bezoek te brengen.

De inmiddels 101-jarige Amsterdamse Annie woont nog steeds zelfstandig en doet elke dag zelf haar boodschappen. Ze voelt zich rijk met de mensen om zich heen en geniet van kleine dingen. Jan Slagter verrast haar op haar 101e verjaardag en gaat een ochtendje met haar op pad om achter haar geheim van een leuk en langer leven te komen. Ook heeft hij een bijzondere verrassing voor haar.

Toen het buurthuis in het Laakkwartier in Den Haag dichtging, besloten Leo en Netty Olffers hun eigen huiskamer open te stellen voor eenzame ouderen. Nu, drie jaar later, komen ouderen uit heel Den Haag naar het echtpaar in het Laakkwartier om verlost te worden van de eenzaamheid. Iedere ochtend staat de koffie klaar en zit de huiskamer van Leo en Netty propvol ouderen. Bij alleen koffie drinken blijft het alleen niet: Leo helpt de ouderen ook met hun problemen en gaat als het nodig is ’s avonds ook nog even langs. Om dit echtpaar in het zonnetje te zetten gaat Jan bij ze op de koffie en heeft een leuke verrassing voor ze. 

Jan Slagter brengt ook een bezoek aan Kaapstad. Achter de mooie stranden, natuur, architectuur en luxe uitgaansgebieden gaat hier in de buitenwijken, oftewel townships, een wereld van armoede schuil. De ouderen zijn arm, wonen in krotten en hebben niet genoeg geld om zichzelf en hun inwonende kinderen en kleinkinderen te onderhouden. Een ontmoetingscentrum is de enige mogelijkheid om overdag even aan de ellende thuis te ontsnappen. In 2008 renoveerde MAX Maakt Mogelijk al een ontmoetingscentrum in het township Phillipi West, en dit jaar wil het een ontmoetingscentrum opknappen in township Langa. Jan ontmoet in deze uitzending de bewoners van Langa en gaat ook terug naar het ontmoetingscentrum dat MMM in 2008 heeft gerenoveerd. 


MAX Maakt Mogelijk 
Vrijdag 23 oktober 2015 
Om 17.55 uur op NPO 2 
www.maxmaaktmogelijk.nl

http://www.tijdvoormax.nl/