Hilversum,
11
mei
2016
|
14:11
Europe/Amsterdam

Nieuw seizoen Hollandse Zaken bij MAX

Vanaf woensdag 8 juni om 20.25 uur op NPO 2

Stevige live-discussies over prangende kwesties

Vanaf woensdag 8 juni presenteert Cees Grimbergen een nieuwe reeks afleveringen van het succesvolle journalistieke discussieprogramma Hollandse Zaken op NPO 2.

Presentator Cees Grimbergen: “Met gedreven gasten en wekelijks thema’s die mensen aan het hart gaan, willen we ook dit seizoen onze kijkers boeien.”

Sinds 2011 is Hollandse Zaken een van de spraakmakende programma’s van MAX. Vorig seizoen keken wekelijks bijna 500.000 mensen naar het discussieprogramma op NPO 2. Hollandse Zaken staat voor live-televisie over kwesties die verder gaan dan de actualiteit van de dag. Dilemma’s rond de liefde, opvoeding en relaties, maar ook de ondraaglijke kant van dementie en overbelaste mantelzorgers. Ook aan het nieuwe Nederland, waar dit jaar tienduizenden vluchtelingen zullen worden opgenomen, zal het programma komend seizoen aandacht besteden.

Het MAX-programma kiest in deze zesde serie opnieuw voor onderscheidende televisie. Hollandse Zaken is een van de weinig programma’s waar de gewone burger aan het woord komt. ‘Gewone’ Nederlandse burgers die als grootouders vier dagen per week op de kleinkinderen passen, worstelen met stress op het werk, aarzelen of ze niet ook aan de botox moeten of die boos zijn over de macht van zorgverzekeraars. De ‘bestuurlijke elite’ schuift alleen bij noodzaak aan.

Hollandse Zaken is een programma dat mensen aan het denken zet en de kijker een mogelijke weg door het bestaan wijst. Het wil maatschappelijke kwesties en dilemma’s illustreren en bespreekbaar maken, zonder een kant-en-klare oplossing te presenteren.

MAX: Hollandse Zaken (13 afl.)
Vanaf woensdag 8 juni om 20.25 uur op NPO 2
Presentatie: Cees Grimbergen
www.MAXVandaag.nl