Hilversum,
20
mei
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nieuw seizoen Hollandse Zaken bij MAX

Stevige live-discussies over actuele maatschappelijke kwesties

Hilversum, 20 mei 2015 - Vanaf woensdag 27 mei presenteert Cees Grimbergen een nieuwe reeks afleveringen van het succesvolle journalistieke discussieprogramma Hollandse Zaken.

Sinds 2011 is Hollandse Zaken een van de spraakmakendste programma’s van MAX. Live-televisie volgens de wetten van een goed gespreksprogramma: een dijk van een kwestie die Nederlanders bezighoudt, een scherpe vraagstelling en gedreven gasten.

Het MAX-programma kiest in deze vijfde serie opnieuw voor onderscheidende televisie. Niet de bestuurlijke elite, niet de onvermijdelijke BN’ers, maar de Nederlandse burger komt aan het woord. Mensen die hun kleinkinderen niet meer zien, zich zorgen maken over hun pensioen, verliefd worden terwijl ze nog in de rouw zijn of verbijsterd zijn over de lage straf die de doodrijder van hun dierbare opgelegd krijgt. Verhalen die maatschappelijke kwesties en dilemma’s illustreren en bespreekbaar maken.

Hollandse Zaken zal ook in de nieuwe serie afleveringen aandacht besteden aan dieperliggende thema’s als liefde, opvoeding en relaties. Maar ook aan de macht van de financiële sector die veel burgers met een onzekere toekomst opzadelt.

Presentator en discussieleider Cees Grimbergen over het nieuwe seizoen: “Een onderwerp dat we zeker gaan behandelen is de afnemende zelfredzaamheid van veel Nederlandse burgers. Zij hebben moeite zich staande te houden in een samenleving die almaar complexer wordt”.

MAX: Hollandse Zaken (14 afl.) 
Vanaf woensdag 27 mei om 21.10 uur op NPO 2 
Presentatie: Cees Grimbergen 
www.hollandsezaken.tv