Hilversum,
13
december
2018
|
12:50
Europe/Amsterdam

Nieuw seizoen Droomhuis Gezocht van MAX start op 4 januari 2018

Vanaf vrijdag 4 januari om 21.30 uur op NPO 1

Op vrijdag 4 januari 2019 start een nieuw seizoen van Droomhuis Gezocht bij MAX! Elke vrijdag helpt presentator Sybrand Niessen Nederlanders bij de zoektocht naar hun droomhuis in het buitenland. Ook Carrie ten Napel is te zien in Droomhuis Gezocht. Carrie neemt de kijker mee door de regio van het beoogde droomhuis.

Aflevering 1: Italië – vrijdag 4 januari om 21.30 uur op NPO 1
In deze aflevering gaat Sybrand samen met Geert-Jan en Kathy op zoek naar een huis in Italië. De Italiaanse bergen hebben al jaren een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de sportieve Geert-Jan en Kathy. Een huis in Italië staat dan ook hoog op hun verlanglijst. Zij voelen zich heel erg thuis in de bergen. Ze sporten, skiën en klimmen er veel. Nu ze tegen de pensioenleeftijd aanlopen, willen ze graag langere tijd in de bergen zijn.

Het Noordwesten van Italië staat bekend om haar wintersportoorden, zoals de Aosta-vallei. Het ligt tegen de grens met Zwitserland en Frankrijk en tussen de hoogste toppen van de Alpen. Door de hoge ligging is hier van begin december tot eind april geen gebrek aan sneeuw.

Carrie ten Napel leert al skiënd de mogelijke nieuwe woonomgeving van Kathy en Geert-Jan beter kennen en schrikt zelfs niet terug van ijsklimmen! Daarnaast zoekt ze uit waarom de stad Aosta ook wel Het Rome van de Alpen wordt genoemd.

Aflevering 2: Slowakije – vrijdag 11 januari om 21.30 uur op NPO 1I
ngrid en Marc zijn op zoek naar hun droomhuis in Slowakije. Tijdens zijn opleiding heeft de zoon van Ingrid en Marc een aantal maanden aan de Universiteit van Nitra (Slowakije) gestudeerd. Daar heeft hij zijn grote liefde ontmoet, een Slowaaks meisje. Ondertussen is hij afgestudeerd en woont en werkt in Slowakije. Zijn plan is om daar te blijven. Hij kiest voor de ruimte, rust en natuur die het land uitstraalt. Inmiddels zijn Ingrid en Marc ook een aantal keer naar Slowakije afgereisd. Zij hebben verschillende natuurgebieden en regio’s bezocht en zijn verliefd geworden op het mooie land. Uit liefde emigreert de zoon van Ingrid & Marc dus naar Slowakije. En om hem niet teveel te hoeven missen, zoeken ook Ingrid en Marc nu een vakantiehuis bij hem in de buurt.

Op basis van hun budget gaat Sybrand op zoek naar geschikte huizen. Daarnaast geeft hij praktische tips waar ze op moeten letten bij de aankoop van een huis. De dromers krijgen informatie en handreikingen hoe zij op een verantwoorde manier tot een goede keuze kunnen komen.

De natuur in Slowakije is overweldigend, zo zijn er verschillende nationaal parken en beschermde natuurgebieden. Ook is de kasteeldichtheid er erg groot. Het land telt meer dan 180 burchten en 425 kastelen. Carrie ten Napel neemt ons mee op stedentrip naar de hoofdstad: Bratislava. Zij bezoekt Het Huis van Marina, oftewel deLiefdesbank”. Dé plek waar geliefden over de hele wereld hun liefde kunnen laten opsluiten. En ze gaat naar de hoofdstad van de mijnsteden; Kremnica. Mijnwerkers en muntmeesters uit heel Midden-Europa vestigen zich in deze stad en de gouden ducaten uit Kremnica worden al snel in heel Europa geaccepteerd.

MAX: Droomhuis Gezocht
Presentatie: Sybrand Niessen & Carrie ten Napel
Vanaf 4 januari 2019
Elke vrijdag om 21.30 uur op NPO 1
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/DroomhuisGezocht | #DroomhuisGezocht | @DroomhuisMAX