Hilversum,
14
juli
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nieuw seizoen: Droomhuis gezocht (14/7/2014)

Hilversum, 13 juni 2014 - Op maandag 14 juli start de vijfde serie van de succesvolle MAX-serie Droomhuis Gezocht. Het programma werd vorig jaar bijzonder goed gewaardeerd: gemiddeld keken er 1,3 miljoen mensen naar. In Droomhuis Gezocht worden mensen gevolgd die dromen van een (tweede) huis in het buitenland. Presentator Sybrand Niessen helpt hen om hun droomhuis in het buitenland te vinden. In elke aflevering staat een land centraal, achtereenvolgens leidt de zoektocht ons naar Italië, Noorwegen, Kreta, Macedonië, Spanje, Portugal, Frankrijk en IJsland.

 

De zoektocht naar hèt Droomhuis

Op basis van het budget van de kandidaten gaat Sybrand op zoek naar geschikte huizen. Hij laat verschillende huizen zien en bezoekt de streek met de huizenzoekers om zo hun potentiële nieuwe woonomgeving te verkennen. Omdat de koppels niet altijd de regels kennen van het land waar zij op zoek zijn naar een huis, biedt Droomhuis Gezocht ondersteuning en deskundigheid op dat gebied.

Daarnaast is er ook ruimte voor de cultuur van het land van traditionele dansen tot streekgerechten en lokale nijverheid. Kortom de kandidaten krijgen informatie en handreikingen hoe zij op een verantwoorde manier tot een goede keuze kunnen komen.

Droomhuizen van Bekende Nederlanders
Verder gaat Droomhuis Gezocht elke aflevering op bezoek bij een Bekende Nederlander die een huis bezit in het buitenland. Zo laat couturier Addy van den Krommenacker zijn droomhuis midden in het bruisende centrum van modestad Milaan zien. Olympisch kampioen Kees Verkerk schaatst niet alleen op noren, hij leeft al jaren tussen de Noren en programmamaker Ingeborg Beugel gunt u een kijkje in haar droomhuis op het autoloze Hydra. Zangeres van het levenslied Marianne Weber laat haar meest dierbare plekje op Gran Canaria zien, in de buurt van haar zoon. In Portugal heeft schijfster Tessa de Loo net de verbouwing van haar droomhuis afgerond en showt trots de plek waar zij haar prachtige boeken schrijft. En tenslotte geeft wijnboer Ilja Gort een rondleiding in zijn Chateau.

Aflevering 1 – maandag 14 juli om 21.25 uur
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Droomhuis Gezocht, leert u het creatieve koppel Monique en Paul kennen. Beide zijn dol op Italië en willen daar graag een tweede thuis met ruimte voor een atelier waar Monique kan boetseren en Paul kan schilderen. Paul heeft het hart van Monique 9 jaar geleden verovert met een serenade. Zal hij in Umbrië opnieuw zijn gitaar pakken om voor haar een speciaal lied te zingen bij het huis van hun dromen?

Sybrand Niessen begeleidt het paar in hun zoektocht, neemt ze mee naar de oudste keramische pottenbakkerij en heeft een bijzondere muzikale verrassing voor Paul.

Midden in modestad Milaan heeft Addy van den Krommenacker een appartement. De couturier ontwierp onder andere de trouwjurk van Prinses Carolina (dochter van prinses Margriet) en laat in Milaan niet alleen zijn appartement zien, maar neemt u ook mee naar zijn favoriete plekken in deze bruisende stad.

MAX: Droomhuis Gezocht (8 afleveringen)
Presentatie: Sybrand Niessen
Vanaf maandag 14 juli om 21.25 uur op Nederland 1
www.droomhuisgezocht.tv