Hilversum,
09
januari
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nieuw Seizoen Bed&Breakfast 9-1-2015

Hilversum, 9 december 2014 – Op 9 januari start een nieuw seizoen van het succesvolle MAX-programma Bed&Breakfast. In elke aflevering testen drie Bed&Breakfast-eigenaren elkaars onderneming. Wat vinden zij van de inrichting? Hoe liggen de bedden? Smaakt het ontbijt? En is er wel goed schoongemaakt? Bed&Breakfast ziet u iedere vrijdag om 21:25 uur op NPO 1.

Ook organiseren de eigenaren zoals ieder jaar weer activiteiten voor hun gasten. Dit seizoen gaan we mee op een mosselboot, wordt er een gele eendjes-tour gemaakt en -als het weer het toelaat- zal er een ballonvaart worden gemaakt.

Informatie aflevering 1- 9 januari 2015 om 21.25 uur op NPO 1 

In deze eerste aflevering van Bed&Breakfast starten we bij de onderneming van Lia en Horst. Deze actieve zeventigers runnen met veel liefde hun B&B aan de Nederlandse kust. Lia is opgegroeid in een pension en er waren vroeger altijd gasten bij haar thuis. De van oorsprong Duitse Horst kwam tientallen jaren geleden naar Nederland om hier te werken, maar bleef toen hij Lia ontmoette. Lia en Horst organiseren een historische wandeling.

De tweede locatie is Zeeland. Hier runnen Maartje en Meinte hun Bed & Breakfast. Samen met hun drie kinderen en twee hangbuikzwijnen wonen zij in een klein kerkje uit 1894. Maartje en Meinte hebben de kerk helemaal zelf verbouwd. Zij nemen hun gasten mee het water op, op een mosselkotter.

De B&B-eigenaren eindigen in de Bed&Breakfast van Tonnie en Kees. Zij runnen een typisch Brabantse hoeve. De twee eigenaren zijn zelf trotste Brabanders. De B&B is dan ook ingericht in bijpassende stijl. Zij nemen de B&B-eigenaren mee op de trekker en huifkar langs familie en streekproducten.

Informatie aflevering 2 - 16 januari 2015 om 21.25 uur op NPO 1

We gaan van start bij de B&B van Michel en Maja. Na ongeveer zeven jaar in Zweden te hebben gewoond, leven zij nu in het rustige Friesland. De B&B die Michel en Maja runnen is een 100 jaar oud, statig monumentaal pand. Het koppel heeft het pand zelf in elf maanden gerenoveerd en ingericht. Hun gasten worden getrakteerd op een sloepentocht door het bos.

Ook maken we kennis met Hein en Marjo en hun creatieve chaos die hun pension runnen in de provincie Groningen. De B&B is pas vanaf 1 oktober open en heeft nog geen betalende gasten gehad. Men kan bij dit gastvrije koppel in een speciale kerstkamer slapen, óók in de zomer. De gasten zijn in elke kamer van de B&B welkom en je woont dus echt samen met de twee ondernemers, zitten de gasten hier echt op te wachten?

Als laatste ontvangen Ingrid en Anton de andere B&B-eigenaren. Deze liefhebbers van cultuur en natuur wonen al 35 jaar op het enorme tuinencomplex dat ze samen hebben opgebouwd. Er wordt enkel met biologische en verantwoorde producten gekookt. Ook de B&B doet landelijk aan. Dankzij een workshop in samenzang in de tuin van de B&B wordt er een onderlinge band gecreëerd. Wat zullen de overige ondernemers hiervan vinden?

Bed&Breakfast 
Vanaf vrijdag 9 januari 
Om 21:25 uur op NPO 1 
www.omroepmax.nl