Hilversum,
23
januari
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nieuw seizoen Bed&Breakfast (23/1/2014)

Eigenaren testen elkaars bed & breakfast bij MAX

Hilversum, 23 januari 2014 – Op 28 februari 2014 start bij MAX om 21.30 uur op Nederland 1 een nieuw seizoen van het succesvolle programma Bed&Breakfast. Elke aflevering testen drie bed & breakfast-eigenaren elkaars onderneming. Tijdens hun bezoek onderwerpen ze elkaars bed & breakfast aan een grondig onderzoek en hierbij gaan ze kritiek niet uit de weg. Er zijn niet twee b&b's hetzelfde en sommige zijn wel heel bijzonder… Zo belanden de collega-b&b-houders in een bed waaronder schapen lopen, baden er gasten in barokke luxe midden in de stad, maar wordt er ook 'back to basic' gelogeerd. Het wordt zelfs een keer zo eenvoudig dat er geen bed is, maar alleen een plekje in het hooi.

Als je bedrijf houdt in je eigen huis, met liefde ingericht naar eigen smaak, wordt elke vorm van kritiek al snel persoonlijk. De koppels beoordelen elkaars onderneming: voor welke bed & breakfast zijn ze bereid de hoogste kamerprijs te betalen? Aan het einde van elke aflevering krijgen de koppels te horen welke bed & breakfast het hoogste percentage van de kamerprijs betaald krijgt en als beste wordt beoordeeld. De eigenaren proberen hun gasten zo goed mogelijk in de watten te leggen.

Aflevering – vrijdag 28 februari om 21.30 uur op NED 1 
In Bed&Breakfast testen drie b&b-eigenaren elkaars onderneming. In deze eerste aflevering van het seizoen logeren de b&b-houders in het Noord-Hollandse Egmond aan Zee, van b&b-eigenaren Anneke en Herman. Anneke runt met veel liefde en overgave de B&B alleen, omdat haar man nog werkt.  Wat is een betere plek om Egmond te ontdekken dan vanaf de vuurtoren? Daar nemen Anneke & Herman hun gasten dan ook mee naar toe in nogal onstuimig weer..

Vervolgens logeren de b&b-eigenaren in de b & b van Chris en Olga met uitzicht op de Maas in Venlo. De Maas moet natuurlijk ontdekt worden en Chris en Olga nemen hun gasten mee op een vaartochtje over de mooie rivier, inclusief quiz. 

De laatste overnachting is in de bed & breakfast van Gea en Meindert. Zij waren vroeger al geliefden, maar zijn elkaar uit het oog verloren, met een ander getrouwd en nu op latere leeftijd weer bij elkaar gekomen. Nu runnen ze samen hun b&b en een zorgboerderij. Ze nemen de collega b&b-houders mee op een typisch Fries uitje: fierljeppen, met een nat pak tot gevolg.

Aflevering 2 – vrijdag 7 maart om 21.30 uur op NED 1.
In Bed&Breakfast testen drie b&b-eigenaren elkaars onderneming. In deze aflevering belanden de b&b-houders in het Brabantse Budel, waar de bed & breakfast van Selly en Dick staat. Toen Selly en Dick één jaar samen waren, in 2005, hebben ze hun huidige woning gekocht om er een B&B in te beginnen. In de B&B  is alles, maar dan ook echt alles blauw en turquoise, de lievelingskleuren van de eigenaresse. De b&b-eigenaren willen allemaal laten zien wat hun locatie te bieden heeft en Selly en Dick nemen hun gasten mee naar het nabijgelegen heidegebied. De gasten slapen vervolgens in barokke luxe in het centrum van het Leiden. Hier hebben Lorenzo en Gaston sinds twee jaar hun b&b in een rijksmonument aan de gracht. Voor Lorenzo was de b&b een droom die uitkwam. Het is Leidens ontzet en de gasten krijgen daarom een bijzondere rondleiding in het centrum door een stadsgenoot van Goeie Mie, een seriemoordenaar die in de vorige eeuw in Leiden het ene na het andere slachtoffer vergiftigde. 

De laatste logeerpartij is bij Peter en Marianne in het Brabantse Mill, hier gaan de gasten ‘back to basic’. Gelegen tussen weilanden en bos, hebben Marianne en Peter hier tussen de schapen hun b&b. Marianne is schaapsherder en heeft een leuke activiteit voor de gasten in petto.

MAX: Bed&Breakfast ( 7 afleveringen)
Vanaf vrijdag 28 februari om 21.30 uur op NED1
www.omroepmax.nl/bedenbreakfast