Hilversum,
05
juli
2018
|
09:49
Europe/Amsterdam

Nieuw seizoen A Place to Call Home bij MAX

Vanaf donderdag 16 augustus zendt MAX iedere werkdag om 17.50 uur op NPO 2 het vijfde seizoen van het meeslepende en romantische familiedrama A Place to Call Home uit.

LET OP: onderstaande tekst bevat spoilers!

In het vijfde seizoen van de succesvolle Australische dramaserie A Place to Call Home staan de belevenissen en intriges van de steenrijke familie Bligh centraal. De familie woont op landgoed Ash Park in het schilderachtige dorpje Inverness in New South Wales.

Het is 1958. Er is in vier jaar veel veranderd in de Australische samenleving: traditionele waarden staan onder druk, jongeren beginnen zich te roeren en de rijke families zien hun maatschappelijke positie afkalven. Daarnaast heeft een onzichtbare vijand het gemunt op de bewoners van Ash Park. Te midden van dit tumult lijkt alleen de liefde voor Sarah en de familie Bligh nog houvast te bieden.

Afl. 1 Own Worst Enemy - donderdag 16 augustus om 17.50 uur op NPO 2
Sarah komt in conflict met haar leidinggevenden in het ziekenhuis vanwege een ogenschijnlijk dronken vreemdeling. Ondertussen heeft Leah het moeilijk met de emigratieplannen van haar oom Isaac. Henry en Jack zijn verwikkeld in een machtsstrijd, Anna worstelt met een writer's block en de spoken uit haar verleden, en George krijgt een schokkend bericht van een oude bekende.

Afl. 2 Fallout – vrijdag 17 augustus om 17.50 uur op NPO 2
Isaac staat op het punt om naar Israël te reizen, maar Leah is nog steeds zoek. Ondertussen loopt het meningsverschil tussen Sarah en George hoog op. George twijfelt aan de oprechtheid van het aanbod van Regina. Elizabeth maakt zich zorgen om de gezondheid van Douglas en Carolyn is gefascineerd door de schilderijen die ze in Tommo's hut heeft aangetroffen. Anna neemt een radicale beslissing.

Afl. 3 All that glitters – maandag 20 augustus om 17.50 uur op NPO 2
Het nieuws dat Regina uit de kliniek is ontslagen, verspreidt zich als een lopend vuurtje. Sir Richard wil zijn investering veiligstellen. Anna heeft heuglijk nieuws, maar voelt zich genoodzaakt haar feestje af te blazen. George maakt zich zorgen over de veiligheid van Sarah en David. Carolyn bemoeit zich met andermans zaken en probeert haar relatie met Jack te redden. Leah en Larry krijgen de schrik van hun leven.

Afl. 4 The Edge of Reason – dinsdag 21 augustus om 17.50 uur op NPO 2
De komst van Regina maakt Sarah zo ongerust dat ze met David naar Sydney wil vertrekken. Ed heeft een belangrijke vraag voor Anna. Douglas krijgt de anders zo zwijgzame Frank aan het praten over zijn oorlogsverleden. Regina probeert George te waarschuwen voor een groot gevaar en krijgt het aan de stok met meerdere mensen. Elizabeth krijgt schokkend nieuws en George doet Sarah een voorstel.

Afl. 5 Do not go gently – woensdag 22 augustus om 17.50 uur op NPO 2
Voordat Sarah met George naar Canberra vertrekt, krijgt zij het aan de stok met Stan O'Rourke. Elizabeth is na het lezen van haar manuscript kwaad op Anna. De gezondheidstoestand van Douglas verslechtert en dat zorgt voor een conflict tussen Henry en Jack. Stan richt zijn woede op Frank en betrekt Larry bij zijn wraakactie. Tijdens een politieke bijeenkomst doet Sarah een schokkende ontdekking.

Afl. 6 Demons of the Dark - donderdag 23 augustus om 17.50 uur op NPO 2
Sarah wordt geconfronteerd met de demonen uit haar verleden, waardoor ze voor een vreselijk dilemma komt te staan. Douglas smeekt de artsen om hem uit zijn lijden te verlossen. Anna schakelt Sir Richard in voor juridische hulp, maar Regina waarschuwt haar dat hij een gevaar vormt. Roy spreekt Larry aan op zijn gedrag en dwingt hem om het goed te maken met Frank. Stan O'Rourke ziet alles met lede ogen aan.

Afl. 7 The Anatomy of his Passing – vrijdag 24 augustus om 17.50 uur op NPO 2
Het toch nog onverwachte overlijden van Douglas roept veel vragen op. Op aanwijzing van Regina pluist George zijn administratie uit en doet een afschuwelijke ontdekking. De bewoners van Ash Park kijken reikhalzend uit naar de komst van James en Olivia voor de begrafenis van Douglas. Maar ook dat loopt niet zoals verwacht. Sarahs ontboezeming helpt Elizabeth te vertellen wat ze heeft gedaan.

Afl. 8 Cloud Break – maandag 27 augustus om 17.50 uur op NPO 2
Elizabeth is in rouw na de dood van Douglas en legt Frank een idee voor. George en Carolyn zinnen op een list om onder het juk van Sir Richard uit te komen. George is zo wanhopig dat hij een onverwachte bondgenoot benadert. Henry krijgt een aanlokkelijk voorstel en Anna neemt Olivia mee uit. De raadsvrouw van Douglas heeft een dringende boodschap voor Elizabeth.

Afl. 9 All that lies Ahead – dinsdag 28 augustus om 17.50 uur op NPO 2
Jack voelt er niets voor om het plan van Regina uit te voeren en krijgt het aan de stok met Carolyn. Elizabeth maakt nader kennis met Matthew, de zoon van Douglas. Ze begrijpt niet waarom Douglas hem voor haar verzwegen heeft. Matthew raakt gecharmeerd van een van haar huisgenoten. Sarah zet Regina onder druk om de echtscheidingspapieren te tekenen en Sir Richard brengt Elizabeth een onverwacht bezoek.

Afl. 10 Death Comes as an End – woensdag 29 augustus om 17.50 uur op NPO 2
De verkiezingskoorts in Inverness neemt toe en Sir Richard Bennett doet er alles aan om het Jack Duncan moeilijk te maken. Elizabeth start een fonds voor Aboriginalveteranen, Matt en Olivia laten hun liefde openlijk blijken en Anna bedenkt een zeer onconventioneel plan om Henry te redden. Sir Richard speelt zijn laatste troef uit. En terwijl het drama zich ontvouwt, wordt er nog een schokkende ontdekking gedaan.

Afl. 11 Lie Deep - donderdag 30 augustus om 17.50 uur op NPO 2
De dag van de parlementsverkiezingen breekt aan. Na de gruwelijke onthullingen van Sir Richard wordt de dronken Jack door Roy gevonden. In het ziekenhuis van Inverness maken Henry en Sarah zich op voor een autopsie. Matt heeft verrassend nieuws voor Olivia. Carolyn voorkomt dat Jack er in zijn eentje vandoor gaat. Zuster Fisher wordt in het nauw gedreven en Henry en Anna zoeken troost bij elkaar.

Afl. 12 In Memoriam – vrijdag 31 augustus om 17.50 uur op NPO 2
Olivia is ontzet over het nieuws van Anna en Henry. Jack moet de inwoners van Inverness weer onder ogen zien en worstelt met zijn herinneringen aan de avond van Regina's dood. Als Sarah beseft wat er die nacht gebeurd moet zijn, komt de familie voor een duivels dilemma te staan. George maakt plannen om zijn gezin mee op reis te nemen en Anna krijgt opnieuw een bittere teleurstelling te verwerken.

A Place to Call Home seizoen 5 (12 afleveringen)
Vanaf donderdag 16 augustus
Iedere werkdag om 17.50 uur op NPO 2