Hilversum,
02
augustus
2021
|
12:28
Europe/Amsterdam

Nieuw op MAX Vandaag: Dokter Teds Spreekuur

In de nieuwe rubriek Dokter Teds Spreekuur geeft dokter Ted van Essen in diverse video's uitleg en extra informatie over uiteenlopende medische onderwerpen. De onderwerpen richten zich in eerste instantie op zomerse kwalen. Want wat moet er bijvoorbeeld worden gedaan bij een tekenbeet? Is er iets te doen aan hooikoorts? En zijn er oplossingen voor voetschimmel en zonneallergie? De video's zijn vanaf woensdag 4 augustus 2021 wekelijks te zien op MAX Vandaag.

Vanuit zijn oude spreekkamer geeft dokter Ted van Essen antwoord op verschillende medische vraagstukken. In de eerste aflevering staat hooikoorts centraal. Lange tijd lijkt dit alleen in het voorjaar voor klachten te zorgen, maar tegenwoordig speelt het bij mensen die daar last van hebben het hele jaar door op. Waarom zijn sommige mensen wel en sommigen niet gevoelig voor de pollen en is er iets aan te doen?

Andere onderwerpen die aan bod komen zijn de tekenbeet, een kwallenbeet en zomerkwalen. Bij zomerkwalen kan worden gedacht aan schurende bovenbenen, voetschimmel en zonneallergie. Dokter Ted geeft in de video's uitleg over de kwaal en komt met oplossingen, met zeer praktische en direct toepasbare tips.

Over dokter Ted van Essen
Ted van Essen is tot december 2015 huisarts in Amersfoort. Hij deed wetenschappelijk onderzoek in het UMC Utrecht naar de griepprik en zet zich hiervoor nog altijd actief in. Dokter Ted geeft in Nederland en andere Europese landen lezingen over de griepvaccinatie, vanuit zijn lidmaatschap van de European Scientific Working group on Influenza en is toezichthouder bij verschillende gezondheidscentra. Daarnaast schuift hij regelmatig aan bij Tijd voor MAX en schrijft hij maandelijks columns voor MAX Vandaag.

Dokter Teds Spreekuur is vanaf woensdag 4 augustus wekelijks te zien op MAX Vandaag.