Hilversum,
08
november
2016
|
14:52
Europe/Amsterdam

Nieuw: Het ei van Midas

Vanaf 12 december elke werkdag

Wie denkt dat de mens de eerste was die een piramide bouwde, heeft het goed mis. We vonden het wiel niet zelf uit, en ook voor klittenband hebben we de natuur geplagieerd. Moeder natuur is ons op alle fronten voor, en dat laat schrijver en bioloog Midas Dekkers ons vanaf maandag 12 december om 19.55 uur op NPO 2 zien in het nieuwe MAX-programma Het ei van Midas.

Het ei van Midas gaat over het wonder der natuur. Over innovatieve denkers die zich laten inspireren dóór de natuur. De mens hoefde het wiel niet zelf uit te vinden, dat heeft een oeroude bacterie al voor ons gedaan.

Aflevering 1: ‘Inspiratie’ - maandag 12 december om 19.55 uur op NPO 2
In de eerste aflevering van Het ei van Midas laat bioloog Midas Dekkers zien dat de natuur een staalkaart van vernuft is. Spinrag is sterker dan staal, slijmzwam slimmer dan het navigatiesysteem en plantenwortels blijken het ultieme transportsysteem.

Aflevering 2: ‘Bewegen’ – dinsdag 13 december om 19.55 uur op NPO 2
Bioloog Midas Dekkers test in deze aflevering of het sportschoenfabrikanten gelukt is om ons net zo hard te laten rennen als poesjes en blijkt een leuk schattig koffervisje ook dienst te doen... als auto.

Aflevering 3: ‘Zintuigen’ – woensdag 14 december om 19.55 uur op NPO 2
In deze aflevering blijkt dat kreeften onder water kunnen ruiken en dat mensen daar gebruik van willen maken en leert bioloog Midas Dekkers dat we in de toekomst geen beveiligingscamera's meer aan onze huizen hangen, maar krekelharen.

Aflevering 4: ‘Bescherming’ – donderdag 15 december om 19.55 uur op NPO 2
Bioloog Midas Dekkers legt in deze aflevering uit hoe haaien ons helpen om bacteriën af te weren en probeert het geheim te ontrafelen van de ijsbeer die met zijn witte vacht toch warm blijft op de Noordpool.

Aflevering 5: ‘Samenwerken’- vrijdag 16 december om 19.55 uur op NPO 2
Bioloog Midas Dekkers onderzoekt in deze aflevering hoe mieren ons kunnen helpen bij het fileprobleem en leert van apen hoe je netjes te gedragen op de werkvloer. Of kunnen we ons toch beter spiegelen aan een wolvenroedel?

Het ei van Midas
10 afleveringen
Vanaf maandag 12 december
Elke werkdag om 19.55 uur op NPO 2
Presentatie: Midas Dekkers

www.maxvandaag.nl | #EiVanMidas | facebook.com/eivanmidas