Hilversum,
03
februari
2021
|
14:23
Europe/Amsterdam

Nieuw dit najaar: Edsilia Rombley presenteert Showcolade bij MAX!

Najaar 2021 bij MAX op NPO 1

MAX introduceert een nieuw familieprogramma: Showcolade. Een levendige spelshow voor jong en oud die de kijkers verrast met ambacht en chocoladekunst. Welke objecten zijn echt en welke zijn eetbaar? Kun je er chocola van maken? Showcolade is in het najaar van 2021 te zien bij MAX op NPO 1.

Al enige tijd gaan er wereldwijd video’s rond van objecten, die op het eerste oog niet van echt te onderscheiden zijn, maar eetbaar blijken te zijn. De creaties die van chocola worden gemaakt zijn oneindig en zeer verrassend. Of je nu van chocolade houdt of niet; je mond valt ervan open.

De patissiers in het programma zijn pure chocoladespecialisten, die nationaal en internationaal hun sporen hebben verdiend. Speciaal voor Showcolade gaan zij aan de slag met het maken van voorwerpen zoals speelgoed, keukengerei en zelfs meubelstukken. Allemaal honderd procent van chocola, stuk voor stuk kleine kunstwerken en… niet van echt te onderscheiden.

Edsilia Rombley daagt twee teams van bekende Nederlanders, onder leiding van twee teamcaptains, uit om erachter te komen welke voorwerpen in de studio van chocola zijn gemaakt. Er is maar één manier om dat te ontdekken: door je tanden erin te zetten.

Gedurende zes weken gaan bekende Nederlanders de strijd met elkaar aan. Wie durft er zonder enige twijfel een hap te nemen van een pantoffel of bloempot? Wie zet zijn of haar tanden in een teddybeer en een schuursponsje? Welke bekende Nederlander maakt na een masterclass van de patissiers de mooiste chocoladeroosjes voor op een bruidstaart? En wie kan in de compleet ingerichte studiokamers de chocoladevoorwerpen van de echte onderscheiden? Je gaat het dit najaar zien in Showcolade.

Showcolade is gebaseerd op het Japanse format Sokkuri Sweets en is een coproductie van BlazHoffski en Omroep MAX.

Showcolade
Najaar 2021 bij MAX op NPO 1
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ | #Showcolade