Hilversum,
06
februari
2018
|
16:57
Europe/Amsterdam

Nieuw bij Tijd voor MAX: Cor Bakker brengt vergeten Nederlandse nummers

Vanaf vandaag is componist en pianist Cor Bakker maandelijks te gast bij Tijd voor MAX. Hij brengt telkens, samen met een bekende zanger of zangeres, een relatief onbekend nummer uit de geschiedenis van het Nederlandse lied ten gehore.

Vanaf dinsdag 6 februari komt Cor Bakker maandelijks langs bij Tijd voor MAX om één van de vele prachtige, maar door de jaren heen vergeten nummers uit de geschiedenis van het Nederlandse lied weer voor het voetlicht te brengen. Hierbij wordt Cor elke maand vergezeld door een fantastische zanger of zangeres. De eerste keer is dat niemand minder dan jazzzangeres Fay Claassen. Samen brengen ze het nummer Zonder jou van Annie M.G. Schmidt. 

Cor Bakker: “Ik heb al heel wat Nederlandse liedjes gespeeld. Door de jaren heen zijn velen hiervan in de vergetelheid geraakt. Ze geven ons echter wél meteen kippenvel. Ik kijk er erg naar uit deze liedjes nieuw leven in te blazen”.

Bij het grote publiek wordt Cor Bakker bekend als pianist bij de diverse televisieprogramma’s van Paul de Leeuw. Gedurende zijn carrière werkt hij mee aan diverse theaterproducties en concertseries, als onderdeel van een groter geheel óf als begeleider. Ook brengt Bakker zes ‘eigen’ albums uit en verleent hij zijn medewerking aan diverse cd- en dvd producties. Eind 2014 ontwikkelt Cor een educatief online pianolesprogramma. Onder de noemer Piano Spelen met Cor geeft hij online pianolessen aan zowel beginners als gevorderden.

Tijd voor MAX
Elke werkdag rond 17.10 uur op NPO 1
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/TijdvoorMAX | @TijdvoorMAX | #TijdvoorMAX