Hilversum,
04
mei
2017
|
10:12
Europe/Amsterdam

Nieuw bij MAX: Wereldse hotels

Vanaf zaterdag 3 juni

Vanaf zaterdag 3 juni kunt u iedere zaterdag om 19.00 uur op NPO 1 kijken naar de meest luxueuze hotels, in het programma Wereldse hotels bij MAX.

Een ultieme ervaring creëren voor hun gasten, daar gaat het de eigenaren en medewerkers van de meest bijzondere hotels van de wereld om. Ze sparen kosten nog moeite om dit tot stand te brengen voor hun gasten.

Restaurantcriticus Giles Coren en chef-kok Monica Galetti sluiten zich aan bij de mensen die wereldwijd in deze bijzondere hotels werken.

Aflevering 1 – Marina Bay Sands – zaterdag 3 juni om 19.00 uur op NPO 1
In de eerste aflevering sluiten Giles Coren en Monica Galetti zich aan bij de 9500 werknemers van één van de grootste hotels van de wereld: Marina Bay Sands in Singapore.

Dit royale hotel ontvangt jaarlijks een miljoen gasten. De overheid wilde met dit hotel binnen tien jaar de toeristenstroom naar Singapore verdubbelen. Het hotel heeft vele verschillende indrukwekkende plekken. Een van de meest verrassende locaties in het hotel is de winkel, die 160.000 uniforms levert in 600 verschillende ontwerpen. En bij het zwembad alleen al worden per dag tienduizenden handdoeken gebruikt.Giles en Monica komen ook op plaatsen die het publiek nooit ziet. Zo sluit Giles zich aan bij het butlers-team, onder leiding van een voormalige special forces officier uit Singapore. En Monica maakt zich verdienstelijk in een catering-team bestaande uit 600 man en werkzaam in 60 verschillende restaurants, variërend van Braziliaans, Chinees, Frans tot Japans.Giles solliciteert naar een baan op de parkeerplaats van twintig vierkante kilometer, terwijl Monica zich uitslooft voor een achtgangenmenu voor 1400 gasten.De twee brengen tijd door met hun nieuwe medewerkers thuis en horen inspirerende en hartverwarmende verhalen over het leven buiten de hotelmuren.

Aflevering 2 – Mashpi Lodge – zaterdag 10 juni om 19.00 uur op NPO 1
Giles Coren en Monica Galetti reizen af naar het Andes woud in Ecuador om te werken bij Mashpi Lodge, een modernistisch hotel dat op duizelingwekkende hoogte beschikt over een kabelbaan. Het hotel is gebouwd door de voormalige burgemeester van de hoofdstad Quito op de locatie van een houthakkersstation. Gasten van de Mashpi Lodge, bevinden zich op 900m boven zeeniveau op een plek met een zeer grote biodiversiteit.De hotelmedewerkers werkten vroeger voornamelijk als houthakker of jager, nu mogen ze zichzelf milieubeschermers noemen. Het hotel heeft het leven van de lokale bevolking enorm veranderd.Giles en Monica dalen met de kabelbaan af en ontmoeten de lokale bioloog, waar ze ontdekken dat het hotel voor baanbrekend ecotoerisme zorgt.

Aflevering 3 – Giraffe Manor – zaterdag 17 juni om 19.00 uur op NPO 1
Giles en Monica ontdekken Giraffe Manor van Tanya en Mikey Carr-Hartley. In dit unieke hotel wonen giraffen, gasten én personeel samen in een jachthuis uit de jaren 30 aan de rand van het Nairobi National Park. Bij het ontbijt komen de giraffen bij de gasten in de eetkamer van het hotel.

Giles en Monica bezoeken ook de afgelegen buitenpost Sasaab Lodge, een perceel dat op de grond ligt van de Samburu stammen. De Samburu beheren het hotel en ontvangen een vergoeding voor elke gast die verblijft. 75 procent van het personeel van het hotel is Samburu. De komst van het hotel heeft het stammenleven beïnvloed.

Aflevering 4 – Royal Mansour – zaterdag 24 juni om 19.00 uur op NPO 1
Giles en Monica reizen af naar Royal Mansour, een van de meest discrete hotels van de wereld, diep in het hart van de oude medina van Marrakech, Marokko.

Aflevering 5 – Fogo Island Inn – zaterdag 8 juli om 19.00 uur op NPO 1
Giles en Monica bezoeken Fogo Island Inn op het afgelegen Newfoundland in Canada.

Het hotel is het enige hotel op Fogo Island. Het is wit en op palen gebouwd zoals de lokale vissershuizen als een eerbetoon aan de Europeanen die uit Ierland en Devon naar Newfoundland kwamen om op kabeljauw te vissen. Kabeljauw was jaren de voornaamste bron van inkomen totdat hier in de jaren negentig een einde aan kwam door overbevissing. De bevolking van het eiland liep enorm terug omdat veel mensen elders werk gingen zoeken.

Het hotel werd opgericht door Zita Cobb, die de visserscultuur en de bijhorende folklore van haar eiland nieuw leven in wil blazen na de teloorgang van de visserij op kabeljauw.

Giles doet mee met een botenwedstrijd en Monica hoort van de lokale gids Norm hoe je de perfecte aardappel kunt verbouwen voor gebruik in het restaurant van het hotel.

Aflevering 6 – Icehotel – zaterdag 15 juli om 19.00 uur op NPO 1
Het is december en Giles en Monica zijn in Zweden in Lapland, vlak bij de Noordpool waar ze het wereldberoemde Icehotel bezoeken. De nachten zijn er koud en lang want van december tot half januari laat de zon zich hier niet zien.

Het hotel heeft een bar van ijs waar men drinkt uit glazen die gemaakt zijn van ijs. Elke hotelkamer is anders ingericht met unieke ijskunst en het is er -5 Celsius. Slapen doen de gasten in een speciale slaapzaak en het wordt aangeraden niet te gaan slapen zonder muts en warme sokken.

Er zijn geen stopcontacten en er is geen telefoon in de kamers en de gasten worden daarom ’s morgens persoonlijk gewekt met een warm vruchtendrankje.

Wanneer de gasten zijn uitgecheckt, wordt het hotel opengesteld en kan het publiek de ijskunstwerken komen bekijken.

In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot 20 graden. Het hotel smelt echter niet. Het is het door speciale voorzieningen nu het allereerste permanente Ice hotel.

Wereldse hotels (6 afleveringen)
Vanaf zaterdag 3 juni om 19.00 uur op NPO 1
Presentatie: Giles Coren en Monica Galetti
www.maxvandaag.nl

www.facebook.nl/omroepmax.nl |