Hilversum,
09
juli
2018
|
13:38
Europe/Amsterdam

Nieuw bij MAX: Verborgen kustdorpen

Vanaf zaterdag 18 augustus zendt MAX wekelijks het programma Verborgen kustdorpen uit om 19.00 uur op NPO 1. Penelope Keith gaat op zoek naar de mooiste Engelse dorpen aan de kust.

In Verborgen kustdorpen bezoekt Britse actrice Penelope Keith een deel van Groot-Brittannië dat bepalend is voor het nationale karakter: de schitterende kusten. Ze gaat op zoek naar het warme hart van het dorpsleven achter de duinen. Van viskotters tot reddingsbrigades, van plezierjachten tot strandgangers: de zee als bron van vertier en gevaar. Penelope verdiept zich in de lokale nijverheid en in literatuur, geschiedenis en kunst.

Aflevering 1: West Sussex & Isle of Wight – zaterdag 18 augustus om 19.00 uur op NPO 1
In Birdham bezoekt Penelope Keith Engelands oudste jachthaven, waar ze aan boord stapt bij Olympisch zeilkampioen Sarah Ayton. Op het eiland Wight bezoekt ze het huis van een negentiende-eeuwse vrouwelijke beroemdheid die tot voor kort anoniem op een bankbiljet stond. Aan de rotsachtige zuidoostkust van het eiland speurt Penelope een verborgen parel op: Steephill Cove, waar ze een krabpasteitje krijgt voorgeschoteld. Ook bezoekt ze Bembridge en Bosham.

Aflevering 2: Northumberland & The Borders – zaterdag 25 augustus om 19.00 uur op NPO 1
Penelope Keith reist naar de kustdorpjes van Northumberland en het Schotse grensdistrict. Eerst rijdt ze naar het ''heilige eiland'' Lindisfarne, waar ze een riskante rit over de getijdendam maakt om het werk te bewonderen van de legendarische architect Edwin Lutyens en tuinarchitect Gertrude Jekyll. Daarna gaat Penelope naar het goudgele strand van Low Newton en het middeleeuwse dorp Warkworth. Ook bezoekt ze Longstone Lighthouse, Craster en St. Abbs in Schotland.

Aflevering 3: East Anglia – zaterdag 1 september om 19.00 uur op NPO 1
De idyllische dorpjes langs de kust van East Anglia worden bezocht door Penelope Keith. Per stoomtrein reist zij naar de vroeg-twintigste-eeuwse badplaats Weybourne. Iets verderop aan de kust ligt Cley next the Sea, dat vroeger veel handel dreef met Nederland. Van daaruit gaat Penelope door naar Stiffkey, Suffolk, Dunwich, Blythburgh en eindbestemming Walberswick.

Verborgen kustdorpen (3 afleveringen)
Wekelijks vanaf zaterdag 18 augustus
Om 19.00 uur op NPO 1
Presentatie: Penelope Keith