Hilversum,
03
mei
2017
|
14:45
Europe/Amsterdam

Nieuw bij MAX: Verborgen dorpen

Vanaf 29 mei

MAX zendt vanaf maandag 29 mei het nieuwe programma Verborgen dorpen uit. Iedere werkdag om 19.00 uur op NPO 1 neemt de Britse presentatrice Penelope Keith u mee naar bijzondere dorpen in Groot-Brittannië. Wat is het geheim van deze kleine gemeenschappen? We ontmoeten de inwoners en leren over het verleden, heden én de toekomst van deze bijzondere locaties.

Aflevering 1 – maandag 29 mei om 19.00 uur op NPO 1
Actrice en presentatrice Penelope Keith reist af naar het oosten van Groot-Brittannië. Ze bezoekt East Anglia en  de Norfolk Boards. In Little Snoring neemt ze een kijkje op het gezellige dorpsfeest.

Aflevering 2 – dinsdag 30 mei om 19.00 uur op NPO 1
In deze aflevering gaat Penelope Keith naar het industriële hart van Noord-Engeland en Noord-Wales. Ze bezoekt een Victoriaanse tuin in de schaduw van een kerncentrale. In Snowdonia maakt ze kennis met het toerisme.

Aflevering 4 – donderdag 1 juni om 19.00 uur op NPO 1
Penelope Keith reist af naar Devon en Cornwal. Deze graafschappen liggen in een gebied van eeuwenoude ruige kustgemeenschappen. De streek trekt jaarlijks ruim vijf miljoen bezoekers. Toch zijn de tradities in leven gebleven. Penelope bezoekt een voormalig zilveren mijndorp, een rotsvisserij en een bijzonder theater.

Aflevering 5 – vrijdag 2 juni om 19.00 uur op NPO 1
We maken kennis met het beroemde landschap van Cumbria. In het Lake District trekt Penelope Keith van Morecambe Bay naar Pennines. Ze bezoekt hier onder meer het huis van de Sticky Toffee Pudding.

Aflevering 6 – maandag 5 juni om 19.00 uur op NPO 1
Penelope reist in deze aflevering door Royal Deeside, een afgelegen streek in Aberdeenshire. Het is een streek met enorme landgoederen en Penelope Keith bezoekt de weinige dorpen die er zijn. Ze bezoekt het station dat in 1860 voor Queen Victoria is gebouwd en gaat naar de Highland Games arena.

Aflevering 7 – dinsdag 6 juni om 19.00 uur op NPO 1
Penelope Keith is in deze aflevering in East Sussex en Kent, een landelijk, ongerept gebied in het drukke zuidoosten. Ze vindt een dorpje dat afgelopen eeuw bijna niet is veranderd en ziet een oorlogsmonument dat opgericht werd door de Britse schrijver en dichter Rudyard Kipling. Met de stoomtrein bezoekt Penelope de mooiste dorpjes van Kent.

Aflevering 8 – woensdag 7 juni om 19.00 uur op NPO 1
Penelope bezoekt Bibury en ontmoet de schrijver Jilly Cooper. Ze bekijkt ook het huis van William Morris, een ontwerper en utopisch denker van het 19e eeuwse Engeland, die aan de wieg stond van de arts-and-craftsbeweging. Daarna bezoekt Penelope een geweldig dorpsfeest in Ebrington.

Aflevering 9 – donderdag 8 juni om 19.00 uur op NPO 1
De Britse Penelope is gek op veerboten, bergen en meren, dit brengt haar naar de bijzondere en afgelegen gemeenschappen Argyll en Bute.

Aflevering 10 – vrijdag 9 juni om 19.00 uur op NPO 1
Penelope Keith trekt over de heide en langs een ruige kustlijn. Ze bekijkt een indrukwekkende Viking-zwaardendans in Goathland en vertrekt daarna naar Brompton-by-Sawdon.

Aflevering 11 – maandag 12 juni om 19.00 uur op NPO 1
Penelope doorkruist in deze aflevering het prachtige schiereiland Pembrokeshire en bezoekt afgelegen kliffen, Welsh-sprekende gemeenschappen en theekamers. Ook belandt ze op een locatie voor Cliff Diving.

Aflevering 13 – dinsdag 13 juni om 19.00 uur op NPO 1
Penelope bezoekt in deze aflevering een selectie van haar favoriete dorpen in Devon en Cornwall, de prachtige stranden van het Lake District en de natuurgebieden van Schotland.

Aflevering  – woensdag 14 juni om 19.00 uur op NPO 1We nemen een kijkje in de dorpen Dorset, Somerset en Wiltshire. Deze dorpen waren te zien in de series To The Manor Born en Castle Combe én in de film War Horse.

Verborgen dorpen (13 afleveringen)
Vanaf maandag 29 mei om 19.00 uur op NPO 1
Presentatie: Penelope Keith 
www.omroepmax.nl

www.facebook.com/omroepmax| @omroepmax