Hilversum,
22
december
2016
|
14:59
Europe/Amsterdam

Nieuw bij MAX vanaf januari 2017

MAX komt ook in het nieuwe jaar met terugkerende én nieuwe programma’s! U ziet in januari 2017 onder andere: Meldpunt!, Tijd voor MAX, Gouden Jaren: Indonesië en BROOD.

Vanaf 2 januari om 9.10 uur op NPO 1 begint u het jaar goed met Nederland in Beweging. De dagelijkse portie beweging wordt, ook in 2017, dagelijks gebracht door Olga Commandeur en Duco Bauwens.

Niet alleen het lichaam heeft beweging nodig, het is ook belangrijk om de hersenen in vorm te houden. Dat wordt elke werkdag vanaf 2 januari om 9.40 uur op NPO 1 gedaan met een portie hersengymnastiek met MAX Geheugentrainer.

Elles de Bruin stelt vanaf 3 januari in een nieuw seizoen van Meldpunt! consumentenklachten en maatschappelijke misstanden aan de kaak. Daarnaast is de MAX Ombudsman regelmatig te gast in de studio. Jeanine Janssen en Rogier de Haan organiseren een tegenmacht richting bedrijven en instellingen die zich onrechtvaardig en bureaucratisch gedragen. Iedere dinsdag om 19.25 uur op NPO 2.

Vanaf 9 januari zit de Tijd voor MAX-tafel met Martine van Os en Sybrand Niessen weer aardig vol. Samen met diverse bekende en onbekende gasten praten Martine en Sybrand van maandag tot en met vrijdag over actuele gebeurtenissen, interessante ontwikkelingen en persoonlijke ervaringen. Tijd voor MAX vanaf 9 januari iedere werkdag om 17.10 uur op NPO 1.

Jeroen Latijnhouwers, Carrie ten Napel en Mascha de Rooij brengen in Hallo Nederland dagelijks actuele, ontroerende en verrassende verhalen van eigen bodem. Hallo Nederland ziet u vanaf 9 januari elke werkdag om 18.30 uur op NPO 2.

Acht bekende landgenoten reizen naar de culturele hoofdstad van Indonesië: Yogyakarta. Vanuit een traditioneel onderkomen beleven, ervaren en proeven zij het authentieke Indonesië. De acht willen met name te weten komen hoe hun leeftijdsgenoten leven, wonen en werken. Ben Cramer, Johnny Rep, Laurens van Rooyen, Noraly Beyer, Sandra Reemer, Carry Tefsen, Willeke van Ammelrooy en Penney de Jager zijn vanaf 19 januari te zien in Gouden Jaren: Indonesië om 21.30 uur op NPO 1.

Meesterpatissier Robèrt van Beckhoven reist in zes afleveringen door Europa op zoek naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood. Robèrt ontmoet collega-bakkers, leermeesters en andere connaisseurs en laat zien op welke manieren diverse culturen omgaan met dit eeuwenoude voedsel. Van croissant tot knäckebröd en van rogge tot zuurdesem: BROOD vanaf 19 januari om 22.15 uur op NPO 1.

Op maandag 23 januari om 20.25 uur op NPO 2 organiseert MAX het Nationaal Zorgdebat. Er is veel discussie in de politiek en onrust in de samenleving over hoe de zorg in Nederland is georganiseerd. Wat gaat er goed, wat kan er beter? En hoe zorgen we dat de zorg betaalbaar blijft en eerlijk wordt verdeeld, ongeacht afkomst en inkomen? Het Nationaal Zorgdebat: zónder politici, maar mét ervaringsdeskundigen en experts op een passende locatie.

In Het was oorlog gaat Diederik van Vleuten op zoek naar aangrijpende verhalen van mensen die door de Tweede Wereldoorlog veranderden in schurken, helden, slachtoffers of daders. Vanaf 27 januari om 20.30 uur op NPO 2 is de vierdelige documentaireserie over mensen die in de oorlog een keuze moesten maken die bepalend zou zijn voor de rest van hun leven te zien.