Hilversum,
24
september
2020
|
18:30
Europe/Amsterdam

Nieuw bij MAX: unieke serie over Tweede Kamer in oorlogstijd

Op vrijdag 25 september is het precies 75 jaar geleden dat de Tweede Kamer, na 5 jaar gesloten te zijn geweest, opnieuw in gebruik wordt genomen door het parlement. Deze belangrijke gebeurtenis in onze politieke geschiedenis is ook onderdeel van 75 jaar vrijheid, maar wordt anders gevierd dan voorgenomen, als gevolg van de coronamaatregelen. Daarom duikt MAX Vandaag in de 7-delige serie Tweede Kamer in Oorlogstijd in de oorlogsgeschiedenis van de Tweede Kamer. De eerste aflevering is nu te zien op www.MAXVandaag.nl 

Bekijk de trailer van Tweede Kamer in Oorlogstijd

Presentator Elles de Bruin neemt de kijker mee naar plekken op het Binnenhof die een bijzondere of belangrijke rol hebben gespeeld in de oorlog. Ze spreekt met historici en deskundigen. Elke aflevering staat een ander verhaal en andere locatie centraal. Zo gaat de eerste aflevering over de laatste vergadering in de Oude Zaal, geleid door Kamervoorzitter Van Schaik op 10 mei 1940 op de dag van de Duitse inval.

Verder onder meer in de serie: auteur Buck Goudriaan over oorlogsheld Gerrit Kastein; naamgever van de Kasteinkamer, politiek historicus Carla Hoetink over rituelen op het Binnenhof en Boekhistoricus Alex van Alsemgeest over de symbolisch lege plek in de Handelingenkamer op het Binnenhof.

Tweede Kamer in Oorlogstijd
Vanaf 24 september
7 Afleveringen
Presentatie: Elles de Bruin

Dagelijks op www.MAXVandaag.nl/oorlogsverhalen