Hilversum,
10
juni
2020
|
12:31
Europe/Amsterdam

Nieuw bij MAX: The Great British Sewing Bee

In het nieuwe programma The Great British Sewing Bee gaan tien hobbykleermakers de strijd met elkaar aan en zorgen zij met hun meesterlijke kledingstukken acht weken lang voor atelierplezier. De vakkundige juryleden Patrick Grant en Esme Young nemen elke steek onder de loep. Presentator Joe Lycett steekt de kandidaten een hart onder de riem. Vanaf zondag 21 juni wekelijks te zien om 21.30 uur bij MAX op NPO 1.

Tien hobbykleermakers zetten in The Great British Sewing Bee hun naald en draad in de strijd om hun ontwerp- en naaikwaliteiten te bewijzen, terwijl ze worden bijgestaan door de komische Joe Lycett. Acht weken lang worden er gecompliceerde patronen gemaakt, adembenemende op maat gemaakte kledingstukken ontworpen en spectaculaire metamorfoses voorbereid. Elke week krijgen de hobbykleermakers drie opdrachten om prachtige kledingstukken te maken die door twee van de beste experts van het land, Patrick Grant en Esme Young, worden beoordeeld. Wie creëert kleding die het waard is om Kledingstuk van de Week te worden, en wie laat steken vallen en moet helaas The Great British Sewing Bee verlaten?

Informatie aflevering 1 t/m 4:

The Great British Sewing Bee - aflevering 1 – zondag 21 juni om 21.30 uur op NPO 1
De kandidaten beginnen rustig, met een katoentje, maar dat betekent niet dat het makkelijk wordt. Als eerste patroon hebben juryleden Patrick Grant en Esme Young een ‘wiggle dress’ gekozen die de vrouwelijke vormen volgt. Dat vereist precisie en accurate coupenaden. En elke afwijking van de handleiding kan een slecht zittende jurk opleveren.

Daarna worden hun ontwerptalenten en naai-instincten beproefd bij de metamorfose. De deelnemers moeten drie tweedehands kledingstukken van denim omtoveren tot een stijlvolle nieuwe creatie, en dat in slechts 90 minuten.

Voor de laatste opdracht worden de paspoppen weggehaald en krijgen ze levende modellen voor wie een perfect op maat gemaakte jumpsuit gemaakt moet worden. Bij wie is de romplengte perfect, zodat het kruis niet gaat trekken?

The Great British Sewing Bee - aflevering 2 – zondag 28 juni om 21.30 uur op NPO 1
Presentator Joe Lycett begeleidt de negen overgebleven hobbykleermakers bij hun terugkeer naar het beroemdste naaiatelier van Groot-Brittannië, waar het kinderweek is. De kleertjes mogen dan klein zijn, het is een priegelwerk en dat is een enorme uitdaging.

Om te testen hoe handig de deelnemers zijn, beginnen juryleden de patroonopdracht met een kledingstuk dat bij geen enkel kind in de kast mag ontbreken: een hoodie. Vervolgens laten de deelnemers bij de metamorfose hun fantasie de vrije loop; van nepbontjassen maken ze fantasievolle beestenkostuums.

Als laatste verwelkomt de Sewing Bee dansende minimodellen voor wie danskostuums op maat gemaakt worden. Deze moeten perfect passen, maar ook genoeg bewegingsvrijheid geven, zodat de kinderen op de catwalk hun dansjes kunnen laten zien. Wie danst de tango naar de top en wint Kledingstuk van de Week, en wie struikelt en wordt de tweede die de deur van het Great British Sewing Bee-atelier achter zich moet dichttrekken?

The Great British Sewing Bee - aflevering 3 – zondag 5 juli om 21.30 uur op NPO 1
Samen met presentator Joe Lycett gaan de acht overgebleven hobbykleermakers terug naar de jaren 70. Ze proberen de overdadige en rebelse stijl van die tijd te laten herleven. Het is meer dan herinneringen ophalen, want ze moeten aan de slag met de lastigste, luchtigste en weerbarstigste kledingstukken uit die vervlogen periode.

Allereerst vragen juryleden Patrick Grant en Esme Young de deelnemers in de groove te komen met het lastigste patroon tot nu toe: bell bottomjeans. Daarbij staan ze voor technische uitdagingen, zoals een ingezette rits en een Engelse naad.

In de maatwerkopdracht storten de deelnemers zich op het laatste icoon van de jaren 70-mode: de maxi-jurk. Met doorzichtige, akelig gladde stoffen moeten ze een aansluitend lijfje met een soepele rok maken dat de glamour belichaamt die de maxi-jurk ook vandaag de dag nog zo populair maakt.

The Great British Sewing Bee - aflevering 4 – zondag 19 juli om 21.30 uur op NPO 1
De zeven overgebleven thuiskleermakers moeten werken met kunstvezelstoffen die voor sport en buitenactiviteiten gemaakt zijn. Presentator Joe Lycett zorgt voor de vrolijke noot terwijl de deelnemers in het diepe springen met een patroon voor een gevoerd badpak. De vele op het oog identieke patroondelen zorgen bij deze opdracht voor een hoop verwarring.

Vervolgens komt de metamorfose met een verrassing, want in plaats van kledingstukken krijgen de deelnemers weggegooide festivaltenten aangeboden. Verder wordt een schattige teckel hun muze als ze proberen om oude tenten om te toveren tot stijlvolle, praktische hondenjasjes voor de winter, uitgestald op hondenpaspoppen.

Bij de laatste opdracht verschijnen er mannelijke modellen in het atelier om luxe trainingspakken aangemeten te krijgen. Dat betekent dubbel zoveel werk voor de deelnemers, die zowel broeken als jacks moeten maken van scuba-, mesh- en microvezelstoffen.

The Great British Sewing Bee
Vanaf zondag 21 juni
Wekelijks om 21.30 uur op NPO 1
Presentatie: Joe Lycett
Jury: Patrick Grant en Esme Young
www.maxvandaag.nl

Instagram.com/OmroepMAX_ | Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX 

Onderstaande persfoto's mogen gebruikt worden ter promotie van The Great British Sewing Bee onder vermelding van Love Productions/Mark Bourdillon.