Hilversum,
03
januari
2020
|
15:01
Europe/Amsterdam

Nieuw bij MAX: Niet Zonder Ons

Vanaf maandag 3 februari

Vanaf maandag 3 februari om 21.30 uur op NPO 1 zendt MAX Niet Zonder Ons uit. In het gloednieuwe programma gaan zes mensen met een hersenaandoening weer aan het werk. Presentator Martine van Os volgt de deelnemers bij dit traject. Neuropsycholoog Erik Scherder legt uit waarom het zo ontzettend belangrijk is dat deze mensen deel uitmaken van de samenleving.

In Niet Zonder Ons volgen we zes mensen met een hersenaandoening die thuis zijn komen te zitten, en weinig om handen hebben. De zes deelnemers vertegenwoordigen een vergeten groep, zonder perspectief op een zinvolle of actieve toekomst. En dat is zonde, want het zijn mensen die stuk voor stuk nog veel capaciteiten hebben en nog zoveel mogelijk uit het leven willen halen. Neuropsycholoog Erik Scherder legt uit waarom het op lange termijn zo belangrijk is dat deze mensen deel uitmaken van de samenleving en wat dit doet voor hun gezondheid.

In Niet Zonder Ons gaan Daphne (26), Hendrika, (57), Arie (69), Cor (49), Hans (59) en Peter (72) weer aan het werk. De deelnemers gaan aan de slag bij onder meer een cultureel centrum, een restaurant en een opvangcentrum.

Niet Zonder Ons (zes afleveringen)
Vanaf maandag 3 februari om 21.30 uur
Op NPO 1
Presentatie: Martine van Os 
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/MAXdocumentaires | #nietzonderonsMAX | @MAXdocumentaire