Hilversum,
26
april
2021
|
12:06
Europe/Amsterdam

Nieuw bij MAX: Muzikale zoektocht naar operaster in nieuw muziekprogramma Aria

Najaar 2021

Omroep MAX gaat op zoek naar de nieuwe operaster van Nederland in het nieuwe muziekprogramma Aria. De inzet: een unieke studiebeurs. In deze achtdelige serie wordt 10 talentvolle kandidaten wekelijks het vuur aan de vocale schenen gelegd met uitdagende zangopdrachten.

Wie beheerst het grote operarepertoire? Wie vertolkt de grote operarollen overtuigend? Wie heeft het lef en de uitstraling om de nieuwe operaster te worden? Aria heeft de deuren geopend voor talent uit alle geledingen van onze samenleving, ongeacht leeftijd, herkomst of ervaring. Een zangstudent, een verborgen natuurtalent, of iemand die zijn droom eerder heeft laten varen, maar nu de kans grijpt alsnog operaster te worden. Aanmelden kan via: www.maxvandaag.nl/aria.

Jan Slagter: ”Opera is al eeuwenoud, maar is met de hedendaagse technieken nog steeds actueel: een totaal kunstvorm bestaande uit (klassieke) muziek, toneel, zang, dans, prachtige decors en kostuums. Met Aria willen we opera breed toegankelijk maken, zodat iedereen kan ontdekken hoe mooi opera is”.

Aria is een co-productie van Omroep MAX en Medialane.

Wie Aria gaat presenteren en wie er in de jury plaatsnemen, wordt later bekend gemaakt.