Hilversum,
17
mei
2017
|
12:49
Europe/Amsterdam

Nieuw bij MAX: Mijn Missie

Vanaf zaterdag 17 juni 21.20 uur op NPO 2

Vanaf zaterdag 17 juni om 21.20 uur zendt MAX de serie Mijn Missie uit op NPO 2. Hierin keren veteranen terug naar het land waar ze ooit naar werden uitgezonden. De veteranen maken hun terugkeerreis met een collega van het bedrijf waar ze op dit moment werken.

In de televisieserie Mijn Missie keren zes veteranen terug naar hun missiegebied. Ze vertellen wat ze hebben gezien, wat ze hebben gevoeld en wat hen heeft gemaakt tot wie ze nu zijn. Op de reizen worden ze vergezeld door een leidinggevende of collega van het bedrijf waar ze nú werken.

Het programma-idee is van oud-nieuwslezer Gijs Wanders: “Veteranen hebben veel meegemaakt, maar hangen niet de held uit. Eenmaal uit dienst gaan ze op in de burgermaatschappij. Anoniem. Hun verhalen klinken hooguit nog op reünies. Wij halen ze uit de schaduw en geven hun verhalen een podium.”

De missiegebieden die onder andere worden bezocht zijn: Libanon, Bosnië en Cambodja.

Aflevering 1: zaterdag 17 juni om 21.20 uur op NPO 2
In de eerste uitzending zien we Gerard. Als 18-jarige jongen werd hij uitgezonden naar Libanon. Hij meldde zich spontaan, vanwege het avontuur, zonder te weten naar welk gebied hij zou gaan. De beschietingen die hij meemaakte hebben bij hem diepe sporen nagelaten. Toch noemt hij Libanon zijn moederland. Op zijn terugkeerreis wordt hij vergezeld door zijn huidige baas, directeur Peter Bos van Veiligheidsregio Utrecht.

Mijn Missie
6 afleveringen
Vanaf 17 juni iedere zaterdag
Om 21.20 uur op NPO 2

www.maxvandaag.nl | facebook.com/MAXdocumentaires | @MAXdocumentaire | #MIJNMISSIE