Hilversum,
24
april
2017
|
12:57
Europe/Amsterdam

Nieuw bij MAX: Kunstraadsels

Vanaf donderdag 1 juni

Professor Frans Grijzenhout ontrafelt Hollandse meesterwerken

Vanaf 1 juni kunt u elke donderdag om 20.25 uur op NPO 2 kijken naar Kunstraadsels! In dit nieuwe MAX-programma ontrafelt professor Frans Grijzenhout, hoogleraar Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, geheimen achter beroemde Hollandse meesterwerken uit de Gouden Eeuw.

In de zesdelige serie Kunstraadsels staat iedere aflevering een nooit eerder opgehelderd vraagstuk rond een schilderij uit de Gouden Eeuw centraal. Het draait om de verhalen achter beroemde portretten van aansprekende en bekende schilders als Johannes Vermeer, Jan Steen en Ferdinand Bol. Samen met een team van kunsthistorici, bestaande uit Sophia Thomassen en Julia van Marissing, raadpleegt professor Grijzenhout archieven, deskundigen en gebruikt hij technische middelen om uit te vinden wie de afgebeelde personen op de beroemde portretten zijn of waar de geschilderde locaties zich bevinden. Aan het eind van iedere aflevering blijkt wat de maandenlange uitgebreide speurtocht heeft opgeleverd. U wordt meegenomen in fascinerende zoektochten, vol met dwaalsporen en valkuilen.

BankGiro Loterij
Kunstraadsels wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. 600.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en dragen bij aan alle vormen van cultuur in Nederland. De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers in 2016 ruim 66,9 miljoen euro schenken aan cultuur in Nederland. Met het programma Kunstraadsels wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

MAX: Kunstraadsels (6 afleveringen)
Vanaf 1 juni
Elke donderdag om 20.25 uur op NPO 2
Presentatie: Professor Frans Grijzenhout
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/Kunstraadsels | #kunstraadsels | @kunstraadsels