Hilversum,
28
november
2017
|
11:10
Europe/Amsterdam

Nieuw bij MAX: Joanna Lumley’s India

Van dinsdag 2 tot en met donderdag 4 januari zendt MAX om 19.25 uur op NPO 2 de documentairereeks Joanna Lumley’s India uit. De voormalig Absolutely Fabulous-ster gaat in deze serie terug naar haar oorsprong, het land waar ze werd geboren: India. Jarenlang was India de thuisbasis van haar familie. Joanna ontdekt een land vol schoonheid en diversiteit én raakt ontroerd door de warmte van de mensen die haar verwelkomen.

Aflevering 1 – Dinsdag 2 januari 2018 om 19.25 uur op NPO 2
In de eerste aflevering reist Joanna van het uiterste zuiden van het land naar de uitlopers van de Himalaya. In Madurai bekijkt ze de veelkleurige en oogverblindende Meenakshi-tempel, die 's nachts tot leven komt tijdens een religieus feest. Daarna bezoekt Joanna Calcutta, waar de benarde situatie van de vele mensen op straat haar raakt.

Aflevering 2 – Woensdag 3 januari 2018 om 19.25 uur op NPO 2
Joanna bezoekt Mumbai en reist door de westelijke staat Gujarat, onderweg naar het exotische Rajasthan. Bij de poort naar India, in de haven van Mumbai, kijkt ze uit naar de stenen boog, waardoor ze in 1947 India verliet. Joanna verkent het kastenstelsel van India, dat sterk verbonden is met het hindoeïsme en dat mensen vanaf de geboorte scheidt in sociale groepen.

Aflevering 3 – Donderdag 4 januari 2018 om 19.25 uur op NPO 2
Joanna sluit haar reis af met een bezoek aan Rajasthan, Delhi en reist door het bergachtige noordwesten naar haar geboorteplaats Kasjmir. Ook woont ze een fotosessie bij met Indiase modellen en heeft ze een persoonlijke ontmoeting met de Dalai Lama.

Joanna Lumley’s India
Dinsdag 2, woensdag 3 en donderdag 4 januari
Om 19.25 uur op NPO 2
Presentatie: Joanna Lumley
www.maxvandaag.nl