Hilversum,
15
december
2020
|
17:02
Europe/Amsterdam

Nieuw bij MAX: Joanna Lumley’s Hidden Caribbean

Op vrijdag 15 en 22 januari zendt MAX om 19.55 uur op NPO 2 de reisdocumentairereeks Joanna Lumley’s Hidden Caribbean uit. Joanna Lumley reist door Cuba en Haïti, twee van de meest raadselachtige landen in het Caribisch gebied, op zoek naar de verborgen juweeltjes.

Aflevering 1 - Vrijdag 15 januari om 19.55 uur op NPO 2
Joanna begint haar avontuur in Havana in een boksschool met een van de nieuwe vrouwelijke bokssterren van Cuba. Ze loopt door de stad met een jonge Cubaan en hoort hoe het is om vandaag de dag in Cuba te wonen. Daarna bezoekt ze de sterren van het cabaret in het National Hotel, dat dateert uit de tijd van vóór de revolutie.

Joanna gaat ook naar het kleine stadje Hershey, gebouwd op het succes van de suikerindustrie. Ook bezoekt ze het graf van Che Guevara, voordat ze op weg gaat naar het favoriete strand van Hemingway. Genietend van de rumba, pina colada's, muziek en dans van Cuba eindigt Joanna deze aflevering in Santiago de Cuba, de geboortestad van Fidel Castro. De stad bereidt zich voor op het 60-jarig jubileum van de Grote Revolutie.

Aflevering 2 – Vrijdag 22 januari om 19.55 uur op NPO 2
Joanna vaart over de Windward Passage naar Haïti. Ze ontdekt een heel ander land, momenteel het armste land in de westerse wereld. De enige plek in Haïti waar toeristen komen is een omheind schiereiland waar cruiseschepen afmeren. Joanna wil de toeschouwer de andere Haïti laten zien en gaat op pad om de geschiedenis en het dagelijks leven in Haïti te ontdekken.

Ze bezoekt de Citadel, een machtig fort gebouwd om de koloniale machten van Frankrijk, Spanje en Engeland af te schrikken én ontdekt een aantal verrassende dingen over dit land. Zoals een surfgemeenschap, geweldig glutenvrij brood en een levendige internationale kunstgemeenschap. Ze neemt deel aan een Voodoo-ceremonie en leert wat het betekent om een dakloos kind te zijn in de straten van Port au Prince.

Joanna Lumley’s Hidden Caribbean
Vrijdag 15 en 22 januari
Om 19.55 uur op NPO 2
Presentatie: Joanna Lumley
www.maxvandaag.nl 

Facebook.com/OmroepMAXInstagram.com/OmroepMAX_ | @OmroepMAX