Hilversum,
07
februari
2022
|
13:54
Europe/Amsterdam

Nieuw bij MAX: In Levenden Lijve met Derek de Lint

Vrijdag 11 februari

MAX komt met het gloednieuwe programma In Levenden Lijve. Hierin worden grote namen uit de geschiedenis tot leven gebracht. Mensen die iedereen kent en die zo'n grote impact hebben gemaakt, dat zelfs honderden jaren later hun naam nog steeds gemeengoed is. Cleopatra, Sint-Nicolaas, Maria, Marco Polo, Jeanne d’Arc en Shakespeare; we kennen hen allemaal, maar is dat wel echt zo? Derek de Lint presenteert In Levenden Lijve vanaf vrijdag 11 februari om 22.15 uur bij MAX op NPO 2. Bekijk de eerste beelden.

Presentator Derek de Lint reist stad en land af, ontmoet wetenschappers, onderzoekers en locals om alles te weten te komen over deze bijzondere mensen. Om de beroemdheden echt te leren kennen, reist hij af naar de plekken waar ze hebben geleefd. Hij treedt in hun voetsporen en kruipt in hun huid om zo dicht mogelijk bij ze te komen. Historicus Saskia Noot helpt Derek bij zijn zoektocht, zij zoekt overal in Nederland naar belangrijke aanwijzingen en verrassende uitkomsten. Aan Mao Lin Liao, ‘s werelds beste 3d-designer, de extreme uitdaging om al deze informatie om te zetten tot een daadwerkelijk persoon die we in een spannende onthulling eindelijk mogen ontmoeten.

Aflevering 1: Cleopatra - vrijdag 11 februari om 22.15 uur bij MAX op NPO 2
Nooit eerder had Rome zo op zijn grondvesten geschud als in de tijd van deze dame én door toedoen van deze dame; Cleopatra. Men denkt bij haar meteen aan schoonheid. Cleopatra was de laatste farao van Egypte. Maar was ze werkelijk zo mooi als altijd wordt beweerd? Wie was ze en hoe zou ze eruit hebben gezien? 

Alle overige afleveringsinformatie staat op onze perssite.

In Levenden Lijve
Vanaf vrijdag 11 februari
Om 22.15 uur op NPO 2
Presentatie: Derek de Lint

Aflevering gemist of nog een keer kijken? Dat kan via MAX Vandaag.

Facebook.com/MAXdocumentaires Twitter.com/MAXdocumentaire | #Inlevendenlijve