Hilversum,
29
december
2021
|
16:12
Europe/Amsterdam

Nieuw bij MAX: In Levenden Lijve met Derek de Lint

Vanaf vrijdag 11 februari

MAX komt met het gloednieuwe programma In Levenden Lijve. Hierin worden grote namen uit de geschiedenis tot leven gebracht. Mensen die iedereen kent en die zo'n grote impact hebben gemaakt, dat zelfs honderden jaren later hun naam nog steeds gemeengoed is. Cleopatra, Jeanne d’Arc, Marco Polo, Sint Nicolaas, Shakespeare en Maria, we kennen hen allemaal, maar is dat wel echt zo? Derek de Lint presenteert In Levenden Lijve vanaf vrijdag 11 februari om 22.15 uur bij MAX op NPO 2.

Presentator Derek de Lint reist stad en land af, ontmoet wetenschappers, onderzoekers en locals om alles te weten te komen over deze bijzondere mensen. Om deze beroemdheden echt te leren kennen, reist hij af naar de plekken waar ze hebben geleefd. Hij treedt in hun voetsporen en kruipt in hun huid om zo dicht mogelijk bij ze te komen. Historicus Saskia Noot helpt Derek bij zijn zoektocht, zij zoekt overal in Nederland naar belangrijke aanwijzingen en verrassende uitkomsten. Aan Mao Lin Liao, ‘s werelds beste 3d-designer, de extreme uitdaging om al deze informatie om te zetten tot een daadwerkelijk persoon die we in een spannende onthulling eindelijk mogen ontmoeten.

Aflevering 1: Cleopatra - vrijdag 11 februari, 22.15 uur, NPO 2
Nooit eerder had Rome zo op zijn grondvesten geschud als in de tijd van deze dame en door toedoen van deze dame; Cleopatra. Men denkt bij haar meteen aan schoonheid. Cleopatra was de laatste farao van Egypte. Maar was ze werkelijk zo mooi als altijd wordt beweerd? Wie was ze en hoe zou ze eruit hebben gezien? 

Aflevering 2: Sint Nicolaas - vrijdag 18 februari, 22.15 uur, NPO 2
Sint Nicolaas; Over de hele wereld is hij beter bekend als Santa Claus, wij kennen hem in Nederland als Sinterklaas: de goedheiligman uit Spanje. Wij denken heel goed te weten hoe hij eruitziet, maar weten we dat wel?

Aflevering 3: Maria - vrijdag 25 februari, 22.15 uur, NPO 2
Maria is de meest afgebeelde vrouw op aarde. Ze is de moeder van Jezus en een vrouw die nog steeds miljoenen mensen inspireert. Maar wie was deze vrouw en hoe zag ze eruit?

Aflevering 4: Marco Polo - vrijdag 4 maart, 22.20 uur, NPO 2
Marco Polo, de ontdekkingsreiziger, geboren in Venetië in 1254. Op zijn zeventiende vertrok hij naar het oosten met zijn vader en broer, en bleef 24 jaar weg. Hij verbleef aan het hof van Kublai Khan en kwam terug als een rijk man. Zijn leven staat beschreven in Il Milione, ofwel de Wonderen van de Orient. Maar wie was Marco Polo en hoe zag hij eruit?

Aflevering 5: Jeanne D'Arc -vrijdag 11 maart, 22.20 uur, NPO 2
Jeanne D’ Arc; De heldin van Frankrijk. Als jong meisje speelde zij een belangrijke rol in de Honderdjarige Oorlog tussen Engeland en Frankrijk. Toch kwam ze op de brandstapel terecht. Wie was deze jonge Franse heldin, en hoe zag ze eruit?

Aflevering 6: Shakespeare - vrijdag 18 maart, 22.15 uur, NPO 2
Shakespeare is Engelands grootste schrijver ooit, bekend van Romeo en Juliet, Macbeth en Hamlet. Hij heeft een grote invloed gehad op de Engelse taal. Maar wie was Shakespeare als mens en hoe zag hij eruit?

In Levenden Lijve
Vanaf vrijdag 11 februari
Om 22.15 uur op NPO 2
Presentatie: Derek de Lint
MAXVandaag.nl

Facebook.com/MAXdocumentaires | Twitter.com/MAXdocumentaire | #Inlevendenlijve