Hilversum,
25
augustus
2023
|
10:30
Europe/Amsterdam

Nieuw bij MAX: Huub Stapel volgt de IJssel van Westervoort tot Ketelmeer

Huub Stapel onderzoekt in het nieuwe MAX-programma Langs de IJssel welke rol de IJssel speelt in het landschap, de geschiedenis en de levens van de mensen die aan haar oevers wonen. Met haar 127 kilometer is de rivier misschien kort, maar ook zeer krachtig én eigenzinnig. Ze stroomt niet zoals andere rivieren van Oost naar West, maar richting het Noorden. De vijfdelige serie start in Westervoort en eindigt op het Ketelmeer. Langs de IJssel is te zien vanaf zaterdag 2 september om 20.40 uur bij MAX op NPO 2. 

De serie Langs de IJssel voert Huub Stapel langs prachtige Hanzesteden en glooiende oevers met kastelen en landgoederen. Langs boeren die zich in het zweet werken op de zompige, maar vruchtbare uiterwaarden en langs dorpen waar de tijd is blijven stilstaan. De schoonheid van de IJssel inspireerde talloze schilders, dichters en muzikanten. Van de oorsprong bij Westervoort tot de plek waar ze zich met het water van het IJsselmeer vermengt: Huub volgt de IJssel en ontmoet onderweg mensen die vol overgave accepteren dat de wispelturige rivier hun lot bepaalt. Bekijk hier alvast de eerste beelden! 

Aflevering 1 - De Doorzetter - zaterdag 2 september om 20.40 uur bij MAX op NPO 2
Huub start zijn reis langs de IJssel in Westervoort. Ook boeren hebben te maken met de grillen van de IJssel. De familie Reijers bijvoorbeeld, zij runnen al sinds 1875 een boerderij op de IJsselkop. De reis voert verder langs prachtige landhuizen en kastelen. Kasteel Middachten is de grootste parel, hier heeft Huub een bijzondere ontmoeting met graaf en gravin zu Ortenburg. Huub eindigt met Doesburgs trots: een heerlijke mosterdsoep.

Informatie over de overige afleveringen van Langs de IJssel staat op onze perssite.

Langs de IJssel
Vanaf zaterdag 2 september
Om 20.40 uur bij MAX op NPO 2
Presentatie: Huub Stapel

MAX-programma’s terugkijken of luisteren? Dat kan via MAX Vandaag

Facebook | Twitter | Instagram | YouTube | LinkedIn