Hilversum,
02
november
2016
|
16:48
Europe/Amsterdam

Nieuw bij MAX: Hoe word ik 100

Vanaf woensdag 9 november om 21.20 uur op NPO 1

Maar liefst vijf miljoen Nederlanders lijden aan welvaartsziektes. Vanaf woensdag 9 november om 21.20 uur op NPO 1 gaan in het nieuwe MAX-programma Hoe word ik 100 zes van hen de strijd aan tegen hun diabetes, hart- en vaatziekten, overgewicht of stress. In vijf maanden tijd proberen de deelnemers onder begeleiding van een medisch team van hun aandoeningen én hun medicatie af te komen. Hoe? Door simpelweg gezond te leven.

Aflevering 1 – Woensdag 9 november om 21.20 uur op NPO 1
In de eerste aflevering maken de eerste vier deelnemers van Hoe word ik 100 zich klaar voor hun nieuwe leven. De voormalig accountmanager John (61), heeft een evenwichtsstoornis en diabetes type 2. Ook Lesley (47), dé André Hazes-imitator, heeft diabetes. Bovendien is hij hartpatiënt. Marianne (52), van beroep wijkziekenverzorgende, heeft net als John en Lesley last van overgewicht, een te hoog cholesterolgehalte en een te hoge bloeddruk. Ook Caroline (55), eigenares van een adviesbureau in organisatieontwikkeling, lijdt aan deze kwalen en heeft door de stress waaronder zij gebukt gaat zelfs hartkrampen.

Als de deelnemers van hun kwalen en medicatie af willen komen zijn sommige zaken vanaf nu taboe. John neemt in deze aflevering afscheid van zijn oude levensstijl met een laatste loempia…

Aflevering 2 – Woensdag 16 november om 21.20 uur op NPO 1
In de tweede aflevering maken de laatste twee deelnemers van Hoe word ik 100 zich klaar voor hun nieuwe leven. Voormalig buschauffeur Ria (61) gebruikt 22 verschillende soorten medicatie per dag. Ze heeft onder andere last van de longziekte COPD, diabetes, hartproblemen en een huidziekte. Ook Gelein (66), voormalig schoolhoofd, heeft diabetes type 2. Hierdoor heeft hij ook last gekregen van polyneuropathie en kan als gevolg daarvan zijn hobby, goochelen, niet meer uitoefenen.

Verder leren de zes deelnemers van Hoe word ik 100 in deze aflevering wat gezond eten is en hoe ze dit moeten klaarmaken. De deelnemers staan te trappelen om hun ongezonde leefstijl aan te pakken en om te buigen.

Over Hoe word ik 100
Net zoals ruim vijf miljoen andere Nederlanders lijden Caroline (55), Marianne (52), Ria (61), Gelein (66), John (61) en Lesley (47) aan welvaartsziektes als diabetes, hart- en vaatziekten, overgewicht en stress. Het doel is om honderd te worden, maar hun ziektes kunnen fataal zijn. De deelnemers proberen in vijf maanden, onder begeleiding van een medisch team, van hun aandoeningen én medicatie af te komen door simpelweg gezond te leven.

Hoe word ik 100
6 afleveringen
Vanaf woensdag 9 november
Om 21.20 uur op NPO 1
#HWI100