Hilversum,
13
december
2016
|
11:06
Europe/Amsterdam

Nieuw bij MAX: Het Boerenleven

Vanaf 15 december elke donderdag

In het nieuwe MAX-programma Het Boerenleven volgt Erben Wennemars drie Nederlandse boerengezinnen tijdens een belangrijke periode in hun leven. Waar het ene boerenbedrijf op het punt staat om de capaciteit flink op te schalen, stapt het andere over op 100% biologische teelt. En wat drijft iemand om juist nu nog een boerenonderneming te starten? U ziet Het Boerenleven vanaf 15 december elke donderdag op NPO 1.

Buffelen - Donderdag 15 december om 21.25 uur op NPO 1
Arjan heeft zijn kantoorbaan opgezegd om fulltime waterbuffelboer te worden. Zijn 39 waterbuffels staan op de oude boerderij van zijn vader in Brabant. Zijn doel: zelf buffelyoghurt en -ijs maken en die ook zelf verkopen. Maar waterbuffels zijn geen ‘gewone’ koeien en Arjan is ook geen ‘gewone’ boer. Erben Wennemars kijkt mee hoe Arjan op geheel eigen wijze invulling geeft aan 'het boerenleven'.

Varkens in beeld - Donderdag 22 december om 22.05 uur op NPO 1
De Nederlandse varkenssector verkeert in zwaar weer. Het vlees brengt weinig op en het imago van varkensboeren is op z’n zachtst gezegd niet best. Varkensboeren Mareille en Rense zetten de deuren van hun boerderij voor ons open. Zij bouwen dit jaar een nieuwe biggenstal om te kunnen groeien van 800 naar 1900 biggen. Zo hopen ze ook op de lange termijn het familiebedrijf rendabel te kunnen houden.

De omschakeling - Donderdag 29 december om 22.05 uur op NPO 1
Gerrit en Christa hebben het akkerbouwbedrijf van Gerrits ouders overgenomen. Op zoek naar een nieuwe uitdaging besloten ze om te schakelen naar biologische teelt. Na twee jaar voorbereiding gaan ze dit jaar voor het eerst volledig biologisch zaaien en oogsten. Het hele gezin leeft en werkt mee. Wat betekent zo’n omschakeling in een boerenleven?

MAX: Het Boerenleven
Vanaf 15 december 3 afleveringen
Donderdag 15 december om 21.25
Donderdag 22 en 29 december om 22.05 uur
Op NPO1
Presentatie: Erben Wennemars

www.omroepmax.nl | www.facebook.com/hetBoerenleven | #hetBoerenleven