Hilversum,
18
oktober
2016
|
17:15
Europe/Amsterdam

Nieuw bij MAX: Heel Nederland Slaapt

Alles wat u altijd wilde weten over slaap in één live-uitzending van MAX

We slapen een derde van ons leven, maar weten we wel hoe belangrijk slaap is? We denken er nauwelijks over na, maar daar komt binnenkort verandering in! Op woensdag 2 november, vanaf 21:20 uur op NPO 1 zendt MAX Heel Nederland Slaapt uit. In dit live-event neemt presentatrice Dionne Stax u mee naar de magische wereld van slaap.

In mooie reportages en boeiende experimenten worden de geheimen van het fenomeen slaap ontrafeld. U ziet hoe dromen werken en krijgt alles te horen over de activiteiten in ons brein als ons lichaam in slaapstand is. Er wordt getest of ons geheugen beter werkt als we ergens letterlijk een nachtje over slapen en een panel vrijwilligers blijft een nacht lang wakker voor een heus slaapexperiment.

Maar in Heel Nederland Slaapt wordt ook echt geslapen. Radiopresentator Jurgen van den Berg gaat de uitdaging aan om live te slapen terwijl heel Nederland meekijkt. Volgeplakt met elektroden wordt hij door een team van deskundigen gemonitord en kan de kijker exact meebeleven in welke slaapfases hij belandt.

De uitzending zal bol staan van tips en trucs voor de kijker thuis en slaapdeskundigen zullen talloze feiten en fabels rondom slapen blootleggen. Uiteraard worden tijdens deze live slaapspecial ook kijkersvragen beantwoord. Kijkers kunnen onder andere vragen stellen via twitter met #HNLS.

Heel Nederland Slaapt
Woensdag 2 november
Om 21.20 uur op NPO 1
www.maxvandaag.nl | @HeelNLslaapt | #HNLS | facebook.com/omroepmaxlive

Heel Nederland Slaapt wordt geproduceerd door Tuvalu Media